Algemeen

Waarom Nick Fury pas zo laat hulp inroept van Captain Marvel

Een zilveren kogel moet je nooit verspillen, toch?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Aan het einde van Avengers: Infinity War zien we hoe Nick Fury (Samuel L. Jackson) in zijn laatste momenten nog gauw hulp inroept van Captain Marvel (Brie Larson). Vrijwel direct daarna is hij dood en zien we dat Carol Danvers eraan zal komen. Dat zal eerst in een solofilm, Captain Marvel zijn, daarna in Avengers 4. Samen met haar zullen de Avengers de moord op het halve universum door Thanos (Josh Brolin) terugdraaien.

Vandaag heeft Marvel Comics Captain Marvel Prelude #1 vrijgegeven, dat de basis moet leggen voor de solofilm van Brie Larssons personage. In een interview legt schrijver Will Corona Pilgrim uit waarom Fury nog gewacht had met oproepen van de sterkste superheld van het universum.

"Carol is het krachtigste geweer dat je hebt. Fury is niet de persoon die een zilveren kogel zal verspillen. Dus als hij dat telefoontje dan eindelijk pleegt, na al die tijd en na alles wat hij met de Avengers bestreden heeft, dan ziet hij dit echt als het laatste redmiddel in deze situatie", aldus Pilgrim.

In alle films waarin Fury zit, maakt hij het duidelijk altijd een extra redmiddel achter de hand te hebben. Dat is in dit geval dus Carol Danvers...

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Kun je Captain Marvel maar 1x gebruiken dan?

lamoteg

Avatar

@ robbepost: ik vind u reactie wel grensoverschrijdend hoor Smiley face

Master Of Films

Avatar

Je moet die uitleg van Pilgrim anders interpreteren. Carol Danvers is hetzelfde als The Great Eagles van LotR.
Net zoals het zoveel mogelijk excuus te verzinnen waarom The Great Eagles niet gebruiken wanneer het wel kan, gebeurt het ook met Cap Marvel. Toch mogen PJ wel dankbaar zijn dat hij de hulp van The Great Eagles veelal achterwege laat, anders hadden we geen 3 LotR films gehad. We mogen dus blij dat Fury zo laat mogelijk Carol heeft ingeschakeld, zodat we 10 jaar lang opgescheept waren met MCU films waar Avengers: Infinity War als mooie afsluiter voor dat jubileum (beschouw Ant-man & Wasp maar als bonusscene).

chazillionair28

Avatar

@master of films,

Er schijnt zelfs een fan theorie te zijn dat the great eagles de uitkomst al ver van te voren wisten en zich daarom niet met midden aarde bemoeiden enkel op een paar uitzonderingen na.

maar ik zou die troef achter hand beter voor een galactus of dergelijke bewaren :')

SunChaser

Avatar

En waarom deed Ant Man niets tijdens de invasie. Hij was tijdens zn huisarrest ook al bezig met andere zaken. op t moment dat de Pyms verdwenen was Thanos al een paar dagen bezig op aarde

Ereptile

Avatar

@SunChaser, De invasie van Thanos duurt toch niet langer dan een paar uur? Ant-Man & The Wasp speelt zich volgens mij tussen Civil War en Infinity War af.

De after-credit scene kan zich net zo goed maanden afspelen na de gebeurtenissen van Ant-Man & The Wasp.

Sunspot

Avatar

Oke, kan zijn, maar heeft Carol Denvers zelf geen reden dan om terug te komen, willen komen. Ja, geheugeven verlies of zo, maar dan nog.

Maar goed, dat zal ze nog niet hebben misschien, gaan we in de film zien.

kokosnoot

Avatar

'Samen met haar zullen de Avengers de moord op het halve universum door Thanos (Josh Brolin) terugdraaien.' is dat niet een beetje een spoiler?! Ook al weet je dat natuurlijk wel een beetje al. Ik vraag me echt af wat Captain marvel Zoooo geweldig maakt dat ze Thanos min of meer zelf kan handelen. Ok, tijdsprong zal logisch zijn lijkt me voor dat hij zijn ring heeft maar toch. Ze moet wel F indrukwekkend zijn...beetje alsof Thor, kleinduimpje is of zo!

Rafael11

Avatar

@kokosnoot Er schijnen veel scenes gedraaid te zijn met Iron Man en Captain Marvel en het Protoncanon. Captain Marvel kan alle soorten energie absorberen en dat exploderen. Dus het lijkt me dat Iron man zijn protoncanon gebruikt op Captain Marvel.

Sunspot

Avatar

@Kokosnoot

Ja, ken het karakter ook niet echt, ga het ook niet opzoeken, zie later wel wat meer ervan.

Maar weet wel dat ze uberkrachtig is, beetje Superman. En in de comics schijnt ze vet geholpen te hebben, gevecht tegen Thanos gewonnen, deels, of vooral door Captain Marvel.

Maar goed, ik kijk hier echt naar uit, alles ziet er zo goed uit, fris ook weer even.

kokosnoot

Avatar

@Rafael11 Thx dat zou heel interessant kunnen worden! Smiley face

@Sunspot Ik ken haar nog van toen ze maar heel matig was lol uit de comics. toen ze net geintroduceerd was, was ze nog niet zo ubersterk. Mjah mee eens, beter je te laten verrassen!

GreenHornet

Avatar

hij had ruzie met Marvel

nieuwslaatste nieuws

meest populair