Waarom Nick Fury pas zo laat hulp inroept van Captain Marvel

Waarom Nick Fury pas zo laat hulp inroept van Captain Marvel

Een zilveren kogel moet je nooit verspillen, toch?

Aan het einde van Avengers: Infinity War zien we hoe Nick Fury (Samuel L. Jackson) in zijn laatste momenten nog gauw hulp inroept van Captain Marvel (Brie Larson). Vrijwel direct daarna is hij dood en zien we dat Carol Danvers eraan zal komen. Dat zal eerst in een solofilm, Captain Marvel zijn, daarna in Avengers 4. Samen met haar zullen de Avengers de moord op het halve universum door Thanos (Josh Brolin) terugdraaien.

Vandaag heeft Marvel Comics Captain Marvel Prelude #1 vrijgegeven, dat de basis moet leggen voor de solofilm van Brie Larssons personage. In een interview legt schrijver Will Corona Pilgrim uit waarom Fury nog gewacht had met oproepen van de sterkste superheld van het universum.

"Carol is het krachtigste geweer dat je hebt. Fury is niet de persoon die een zilveren kogel zal verspillen. Dus als hij dat telefoontje dan eindelijk pleegt, na al die tijd en na alles wat hij met de Avengers bestreden heeft, dan ziet hij dit echt als het laatste redmiddel in deze situatie", aldus Pilgrim.

In alle films waarin Fury zit, maakt hij het duidelijk altijd een extra redmiddel achter de hand te hebben. Dat is in dit geval dus Carol Danvers...



NieuwsFilm

meest populair