Matt Damon over de Jason Bourne franchise

Matt Damon over de Jason Bourne franchise

Zien we hem ooit nog eens terug als Bourne?

Matt Damon is al jarenlang een grote naam in Hollywood, maar een van zijn bekendste werken is zonder twijfel de Bourne filmreeks. Het eerste deel, The Bourne Identity, stamt alweer uit 2002, maar was zo succesvol dat er maar liefst drie vervolgen werden gemaakt. Nu laat Damon weten dat het niet veel had gescheeld of de eerste film zou nooit zijn uitgekomen. Zo werd de eerste producent namelijk op het laatste moment vanwege een familieprobleem vervangen door Frank Marshall, die volgens Damon ervoor heeft gezorgd dat the Bourne filmreeks zo veel succes heeft gekend.

Zo zegt Damon: ''Er moest veel herschreven worden. We liepen een jaar vertraging op en volgens mij wilde de studio vervolgens de film gewoon na alle problemen zo snel mogelijk uitbrengen. Maar toen zei Frank dat een 3 miljoen dollar kostende reshoot nodig was. Hij zei: ''Ik kan jullie niet beloven dat jullie hierdoor meer gaan verdienen, maar de film zal er sterk op vooruit gaan''. En dat was zeker het geval. Zonder Frank zou er geen Bourne franchise zijn, dan zou het gewoon een enkele film zijn geweest, maar dankzij hem werd het een 15-jaar lang project voor ons allemaal''.

Toch viel de laatste film, Jason Bourne, heel wat minder in de smaak; aan de box-office deed de film het nog goed, maar de recensies, zowel van de filmcritici als van de bioscoopgangers, waren voornamelijk negatief. Hierdoor denkt Damon dat dit hoogstwaarschijnlijk het laatste deel was: ''De laatste film werd heel wat minder onthaald dan The Bourne Ultimatum, die zo'n 10 jaar eerder uitkwam. Misschien dat mensen nu dan ook gewoon genoeg hebben van Jason Bourne. Ik schat de kans klein dat we ooit nog een vervolg maken. De enige mogelijkheid dat ik nog eens als Jason Bourne terug zal keren is als we echt een fantastisch verhaal hebben te vertellen''.

NieuwsFilm

meest populair