Geen grap: Fox zendt 'Deadpool 2' in voor 'Best Picture' bij Oscars!

Flauwe publiciteitsstunt of serieuze poging?

De strijd om de Oscars is weer losgebarsten. 21st Century Fox mengt zich ook in de competitie en is een flinke campagne gestart voor zijn superheldenfilm Deadpool 2. Fox hoopt zelfs een nominatie in de categorie 'beste film' in de wacht te slepen.

21st Century Fox hoopt volgend jaar in vijftien categorieën nominaties binnen te slepen voor Deadpool 2 bij de Academy Awards. Niet alleen wordt de R-rated film ingezonden voor vakprijzen als 'beste visuele effecten' en 'beste kostuums', maar ook voor de grotere onderdelen als 'beste regie' (David Leitch), 'beste acteur' (Ryan Reynolds) en 'beste mannelijke bijrol' (Josh Brolin). Bijna alle acteurs worden overigens ingezonden.

Kanshebber of niet?
Een nominatie in de grootste categorieën, zoals de acteerprijzen, lijkt niet heel realistisch. Toch maakt Deadpool 2 best een goede kans om wat nominaties te pakken in de meer technische categorieën. Waarschijnlijk volgt er snel een hilarische campagnevideo van Mr. Pool zelf. Alle inzendingen van Fox voor Deadpool 2 kun je hier bekijken!

NieuwsFilm

meest populair