Is Tom Cruise een van de grote bazen bij Scientology?

Is Tom Cruise een van de grote bazen bij Scientology?

Twee acteurs en voormalige leden van de kerk beweren van wel...

In Hollywood is Tom Cruise al jarenlang een van de grootste namen; in de jaren tachtig brak hij al door maar ook tegenwoordig is hij nog zéér actief in de filmwereld. Zo wist de 56-jarige waaghals eerder dit jaar hoge ogen te gooien met de nieuwste Mission Impossible film, genaamd Fallout. Toch beweert actrice Leah Remini dat veel mensen hierdoor vergeten dat Cruise deel uitmaakt van de Scientology beweging.

Zo zegt Remini, die eerder ook lid was van de geestelijke beweging waar zich er nu sterk tegen verzet: ''Nogal wat mensen denken dat Cruise een onschuldig slachtoffer is. Dat is zeker het geval voor de meeste leden van Scientology, ik was er eerst zelf ook een dus ik kan het weten. Maar hij is niet zoals de andere, normale leden. Cruise weet donders goed wat zich er allemaal afspeelt en dat het een gevaarlijke sekte is. Hij is namelijk een van de grote bazen. De Scientology kerk ziet Tom Cruise dan ook als hun god, degene die hun kerk gered heeft. Hij is na David Miscavige het belangrijkste lid. Iedereen spreekt hem aan met Mister Cruise en ze bewonderen hem daar allemaal''.

Ook acteur Tom de Vocht, eveneens voormalig Scientology lid, liet zich over Cruise uit: ''Miscavige en Cruise zijn de grote bazen. Ze lijken ook veel op elkaar, ze zijn beiden helemaal vol van zichzelf en je kan hun niks maken. Je wil echt niet verkeerd naar hen kijken, iets verkeerds zeggen of hun plaats proberen in te nemen. Je moet echt heel goed met beide mannen uitkijken...'' Remini liet ook weten dat de Top Gun-acteur ''eigenhandig een zware straf uitvoerde op een ander hooggeplaatst lid, op orders van David Miscavige''. Wat dit precies inhield, wilde ze niet zeggen.



NieuwsFilm

meest populair