George Lucas terug voor een 'Star Wars'-film?

George Lucas terug voor een 'Star Wars'-film?

Interessant gerucht!

Wat de toekomst voor het Star Wars-universum brengt is ongewis. Regisseur J.J. Abrams werkt aan de negende sagafilm die een einde maakt aan het verhaal van de Skywalkers. Verder heeft Lucasfilm nog twee trilogieën in ontwikkeling en maakt het een live-action serie. Maar nu horen we een opmerkelijk gerucht over meer materiaal voor de toekomst.

Volgens Boris Johnson, voormalig minister van buitenlandse zaken van het Verenigd Koninkrijk en voormalig burgemeester van Londen, werkt George Lucas aan een film rond Obi-Wan Kenobi. Dat vertelde Johnson tijdens een speech die hij gaf rond de Brexit. Lucas, die jaren geleden uit de franchise stapte, zou weer terugkeren en in de loop van 2019 een film opnemen.

Het is een behoorlijk ongeloofwaardig, maar toch best interessant, gerucht. Eerder dit jaar was er in elk geval nog het verhaal dat Stephen Daldry in 2019 in Belfast zou beginnen met de opnames van die Obi-Wan-film, met acteur Ewan McGregor. Dat bleek later niet te kloppen.

De kans dat George Lucas terugkeert is verder immens klein. De bedenker van de franchise heeft er afscheid van genomen en zich erbij neergelegd dat Disney niet zijn visie, maar die van heel wat nieuwe regisseurs volgt. Tegelijk zou een terugkeer wel kunnen passen binnen de poging van Disney om de franchise nieuw leven in te blazen. Het probleem is dat het dan niet goed past binnen de pogingen de studio om van de visie van Lucas vandaan te bewegen. Een terugkeer van de bedenker zou Disney juist verder daar vandaan bewegen.



NieuwsFilm

meest populair