Algemeen

George Lucas terug voor een 'Star Wars'-film?

Interessant gerucht!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Wat de toekomst voor het Star Wars-universum brengt is ongewis. Regisseur J.J. Abrams werkt aan de negende sagafilm die een einde maakt aan het verhaal van de Skywalkers. Verder heeft Lucasfilm nog twee trilogieën in ontwikkeling en maakt het een live-action serie. Maar nu horen we een opmerkelijk gerucht over meer materiaal voor de toekomst.

Volgens Boris Johnson, voormalig minister van buitenlandse zaken van het Verenigd Koninkrijk en voormalig burgemeester van Londen, werkt George Lucas aan een film rond Obi-Wan Kenobi. Dat vertelde Johnson tijdens een speech die hij gaf rond de Brexit. Lucas, die jaren geleden uit de franchise stapte, zou weer terugkeren en in de loop van 2019 een film opnemen.

Het is een behoorlijk ongeloofwaardig, maar toch best interessant, gerucht. Eerder dit jaar was er in elk geval nog het verhaal dat Stephen Daldry in 2019 in Belfast zou beginnen met de opnames van die Obi-Wan-film, met acteur Ewan McGregor. Dat bleek later niet te kloppen.

De kans dat George Lucas terugkeert is verder immens klein. De bedenker van de franchise heeft er afscheid van genomen en zich erbij neergelegd dat Disney niet zijn visie, maar die van heel wat nieuwe regisseurs volgt. Tegelijk zou een terugkeer wel kunnen passen binnen de poging van Disney om de franchise nieuw leven in te blazen. Het probleem is dat het dan niet goed past binnen de pogingen de studio om van de visie van Lucas vandaan te bewegen. Een terugkeer van de bedenker zou Disney juist verder daar vandaan bewegen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ik zie het niet gebeuren

23VDV23

Avatar

De roep van sommigen om George Lucas er weer bij te halen vind ik vaak absurd. Slimme producent en best een sympathieke filmmaker in zijn jonge jaren (naast de eerste Star Wars zijn THX1138 en American Graffiti gewoon hele aardige films), maar na A New Hope is toch gebleken dat hij gewoon geen begenadigd schrijver/regisseur is. Daar was werkelijk iedereen het over eens op het moment dat die prequels uitkwamen, maar nu lijkt het opeens spannend te zijn om daar een tegengeluid in te geven. Maar het is nergens op gebaseerd. Veel van de elementen die Star Wars ooit echt sterk in hun schoenen hebben gezet zijn juist ontstaan toen hij noodgedwongen dingen uit handen moest gaan geven. Toen onlangs naar buiten kwam wat hij van plan was geweest met de sequel trilogie was ik toch blij dat ons dat bespaard is gebleven.

MARQ242

Avatar

Als regisseur/schrijver misschien niet. Maar wellicht als producer? Ook al waren de prequel films niet al te best, toch hadden ze die typische Star Wars vibe die ik mis in de meeste nieuwe films.

Master Of Films

Avatar

Bullshit verhaal van Boris Johnson.
En eens met 23VDV23 & rukubrick mbt George Lucas.
Lucas moet zover mogelijk van Star Wars en van Indiana Jones verwijderd worden. Laat hem maar lekker aan een prequel van Howard The Duck werken.

23VDV23

Avatar

'Een Star Wars vibe' is zo weinig concreet. Dat is voor iedereen iets anders. De prequels waren dat voor mij totaal kwijt. In die sequels zitten voor mij dan weer juist heel veel elementen die dat zo veel als dat mogelijk is terugbrengen. TLJ gaat zelfs impliciet over dit vraagstuk en maakte het voor mij ondanks een wat rommelige uitvoering her en der één van de interessantste SW-films die gemaakt zijn en die voor mij bovendien juist enorm veel 'Star Wars DNA' had.

Rich Art

Avatar

Sinds wanneer geloven we een politicus over filmgerelateerd nieuws?

Innocent

Avatar

Mr Lucas had met A new hope geen goede film, het was een zooitje van een film, pas toen de film in de handen van de 3 editors kwam werdt de film in elkaar gezet met het eind product tot gevolg. Als Lucas de edeting zelf had gedaan had starwars nooit geweest wat het nu is.

Chrisselshizzel

Avatar

@rukebrick ik weet nu wel onderhand wel dat je star wars niks aan vind .

MARQ242

Avatar

Ja, misschien is de SW vibe wel iets subjectiefs. Voor mij had Solo die vibe wel weer meer dan de andere nieuwe films. Maar goed, dit gerucht van Johnson is net zo te vertrouwen als zijn hele Brexit campagne.

Master Of Films

Avatar

Innocent "pas toen de film in de handen van de 3 editors kwam werdt de film in elkaar gezet met het eind product tot gevolg."
Zijn ex-vrouw Marcia Lucas was 1 van deze filmeditors.
In 1978 hebben ze een leuk prijsje gewonnen.

Goku32

Avatar

Hahahahaha wtf hij heeft eerst alles verkocht, en x hij weer terug voor een film. Dat slaat echt helemaal nergens op

MovieWanker

Avatar

In godsnaam! Laat men die vent ALSJEBLIEFT zover als mogelijk van SW vandaan houden!

Sunspot

Avatar


Maar kom maar op ermee

DucoZ

Avatar

Helaas te laat Lucas. TLJ was als het ware een voedselvergiftiging, je bent meteen klaar met het product.

NieuwsFilm

meest populair