Algemeen

'Mission: Impossible - Fallout' regisseur wil extra categorie Oscars

Christopher McQuarrie vindt dat stuntmannen beloond moeten worden voor hun harde werk.

door Wouter Drummen om 12:45 in Algemeen
Tom Cruise wist dit jaar opnieuw hoge ogen te gooien in de meest recente Mission: Impossible film, genaamd Fallout. De wereldberoemde acteur mag dan wel al 56 jaar oud zijn, hij doet zo goed als al zijn stunts nog steeds zelf. De regisseur van Fallout, Christopher McQuarrie, vindt dat de beste stuntmannen beloond moeten worden voor hun harde werk, met een extra categorie bij de Oscars.

Zo zegt McQuarrie dat hij het mooi zou vinden als er een nieuwe categorie zou komen, namelijk die voor de beste stunts: ''Ik kan zo snel geen voorbeelden noemen van films die voor deze categorie genomineerd zouden moeten worden, maar het is echt een hele kunst: het is ongelooflijk wat sommige mensen doen. Ze zetten zowat hun leven op het spel om de best mogelijke stunt uit te voeren en leveren hiermee geweldig werk wat zorgt voor onvergetelijke momenten. Dit komt dan ook voor in veel verschillende categorieën films. Kijk eens naar de recente Hell or High Water. Of Lone Survivor. De stunts in deze films waren echt ongelooflijk goed. Ik vind dat dit daarom wel een eigen categorie verdient''.

Natuurlijk beseft McQuarrie wel dat Cruise een grote kans zou maken op het gouden beeldje in die categorie; zou hangt de waaghals in Fallout bijvoorbeeld aan het koord van een vliegende helikopter, om maar een van de vele stunts te noemen. McQuarrie's idee wordt warm onthaald; de nodige mensen vinden namelijk dat stunt-mannen en -vrouwen echte performers zijn met veel skills en meer aandacht en erkenning verdienen. Zouden jullie dit een mooie en waardige toevoeging vinden?

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Dit was ook een goeie stunt, en het was echt en gevaarlijk!

Rich Art

Avatar

Het zou terecht een categorie moeten zijn inderdaad...

GreenHornet

Avatar

Stuntmannen zijn geen acteurs...

Decepticon

Avatar

@GreenHornet
Componisten, schrijvers en vfx artists zijn dat ook niet!

Dit zou een terechte toevoeging zijn!
Vraag is dan nog, gaat het om de betreffende stuntman die de stunt doet, of het hele stuntteam die de hele stunt prepareert en uitvoert? Lijkt me dat het hele stuntteam daar voor in aanmerking komt.

Marklar

Avatar

niks op tegen als deze categorie erbij zou komen.Het klinkt misschien wat mtv awards achtig, maar een soort van 'beste actiescene' zou ook wel mogen wat mij betreft. Is toch vakwerk zo een scenes zoals in M:I

Hyenas

Avatar

Helemaal mee eens! Ze maken de film

Prince John

Avatar

Ben het eens met iedereen hier, behalve GreenHornet. Kan maar één nadeel bedenken, dat bepaalde stunts telkens extremer en daarom ook gevaarlijker worden in de hoop dat gouden beeldje te winnen.

Robbepost

Avatar

'Ik kan zo snel geen voorbeelden noemen van films die voor deze categorie genomineerd zouden moeten worden'

Hmmmmm niet jokken

Sunspot

Avatar

Waarom niet, dragen ook bij aan de film.

centr1no

Avatar

Daarvoor zijn de World Stunt Awards.
Extra's, side-kicks en bijrollen hebben ook geen oscar en kunnen een film ook maken of breken. Dieren in films hebben soms ook een grote rol. En hoe zit het met body-doubles?
Als je voor iedere verzinbare categorie die misschien wel leuk is een oscar moet gaan toekennen wordt het een zootje.
Er zijn er nu naar mijn gevoel al te veel.

NieuwsFilm

meest populair