'Mission: Impossible - Fallout' regisseur wil extra categorie Oscars

Christopher McQuarrie vindt dat stuntmannen beloond moeten worden voor hun harde werk.

Tom Cruise wist dit jaar opnieuw hoge ogen te gooien in de meest recente Mission: Impossible film, genaamd Fallout. De wereldberoemde acteur mag dan wel al 56 jaar oud zijn, hij doet zo goed als al zijn stunts nog steeds zelf. De regisseur van Fallout, Christopher McQuarrie, vindt dat de beste stuntmannen beloond moeten worden voor hun harde werk, met een extra categorie bij de Oscars.

Zo zegt McQuarrie dat hij het mooi zou vinden als er een nieuwe categorie zou komen, namelijk die voor de beste stunts: ''Ik kan zo snel geen voorbeelden noemen van films die voor deze categorie genomineerd zouden moeten worden, maar het is echt een hele kunst: het is ongelooflijk wat sommige mensen doen. Ze zetten zowat hun leven op het spel om de best mogelijke stunt uit te voeren en leveren hiermee geweldig werk wat zorgt voor onvergetelijke momenten. Dit komt dan ook voor in veel verschillende categorieën films. Kijk eens naar de recente Hell or High Water. Of Lone Survivor. De stunts in deze films waren echt ongelooflijk goed. Ik vind dat dit daarom wel een eigen categorie verdient''.

Natuurlijk beseft McQuarrie wel dat Cruise een grote kans zou maken op het gouden beeldje in die categorie; zou hangt de waaghals in Fallout bijvoorbeeld aan het koord van een vliegende helikopter, om maar een van de vele stunts te noemen. McQuarrie's idee wordt warm onthaald; de nodige mensen vinden namelijk dat stunt-mannen en -vrouwen echte performers zijn met veel skills en meer aandacht en erkenning verdienen. Zouden jullie dit een mooie en waardige toevoeging vinden?

NieuwsFilm

meest populair