Andy Serkis: Scarlett Johansson had transgenderman moeten spelen

Een paar maanden geleden besloot de actrice uit 'Rub & Tug' op te stappen na een grootse opschudding.

Herinneren we ons nog dat Scarlett Johansson en regisseur Rupert Sanders maanden geleden de handen ineen sloegen om de biografische film Rub & Tug te maken? De actrice uit Avengers: Infinity War zou optreden als transman Dante Tex Gill, maar na een hoop kabaal van bovenal transgenderacteurs besloot Johansson afstand van de rol te nemen. Genoeg mensen zagen dit als een onjuiste beslissing. Hetzelfde geldt voor Mowgli-regisseur Andy Serkis.

Over Johansson's zet vertelde de 54-jarige Engelsman het volgende aan Variety: "Ik ben het er absoluut niet mee eens. Ik spreek het fel tegen. Acteurs moeten de mogelijkheid hebben om te spelen wie of wat ze willen. En dat is waarom ik zoveel van performance capture-technologie hou. Wat de kleur van je huid ook is, welke vorm je lichaam heeft, hoe groot je bent, hoe je er als acteur ook uitziet: je zou in staat moeten zijn om alles te kunnen spelen."

Bekijk de afbeeldingHet casten van Johansson kwam overduidelijk niet bij iedereen goed aan. Eindelijk een rol die geknipt is voor een transgender en dan gaat er een ander mee weg, zo lichtte men het online toe. In eerste instantie trachtte de actrice 34-jarige schone haar betrokkenheid te verdedigen door andere acteurs te noemen die ook transgenderpersonages spelen. In juli leek ze echter het licht te zien, verliet het project en onthulde het onderstaande.

"Hoewel ik de kans geweldig zou hebben gevonden om Dante's verhaal en transformatie tot leven te wekken, begrijp ik waarom zoveel mensen vinden dat hij uitgebeeld moet worden door een transgender. Ik ben dankbaar dat de discussie rond deze casting, zij het controversieel, geleid heeft naar een langer gesprek over diversiteit en vertegenwoordiging in films." Sinds het vertrek van de actrice lijkt de productie van Rub & Tug stil te liggen.



NieuwsFilm

meest populair