5 Superhelden van DC die hun eigen film verdienen!

5 Superhelden van DC die hun eigen film verdienen!

Van Supergirl tot Arrow!

Vanaf vandaag kunnen ook Nederlandse bioscoopbezoekers duiken naar de schitterende onderwaterwereld van DC's nieuwe superheldenfilm Aquaman. De stripboekengigant werkt hard aan een eigen filmuniversum vol met alle geliefde helden uit de comics. Hieronder een lijstje met helden én een heldin die zeker een eigen solofilm verdienen in het DC Extended Universe.

Bekijk de afbeelding#5 Booster Gold
Schijnbaar werkt DC al héél lang aan een film rondom Michael Jon Carter alias superheld Michael Jon Carter, maar echt concrete plannen lijken er nog niet te zijn. Er zijn inmiddels meerdere versies van het script geschreven, maar de perfecte vertelvorm lijkt DC nog niet te hebben gevonden. Booster Gold is een populaire held en verdient zeker zijn eigen film. Carter is een held uit de toekomst. In de comics werkt hij vaak samen met Ted Kord alias Blue Beetle. Die samenwerking zou oorspronkelijk de basis vormen voor een film, maar die plannen lijken inmiddels te zijn geschrapt. Misschien in de nabije toekomst?

Bekijk de afbeelding#4 The Flash
Razendsnel rende hij rond in Justice League om tegen de Parademons en Steppenwolf te strijden met zijn collega's. Hoewel niet iedereen te spreken was over de manier waarop Barry Allen werd geportretteerd door acteur Ezra Miller, lijkt zijn personage voldoende potentie te hebben voor een grootschalige solofilm. En dat verwacht DC ook. Filmmakers Jonathan Goldstein en John Francis Daley zijn aangesteld als regisseurs. Helaas is er niet heel veel zekerheid bij DC, dus of The Flash er daadwerkelijk gaat komen, is nog maar even afwachten.

Bekijk de afbeelding#3 Arrow
Op televisie zijn de heldendaden van Oliver Queen alias Green Arrow en zijn team al zeven seizoenen lang te zien. Fans zijn inmiddels dan ook zeer gehecht aan acteur Stephen Amell, die de rol vertolkt. Toch zou het gaaf zijn om in de toekomst ook een film rondom deze held te zien - met een groter budget en met meer mogelijkheden. Natuurlijk, het personage werkt perfect op het kleine scherm, maar als DC écht ambitieuze plannen heeft op zijn filmuniversum uit te breiden, dan is Arrow wel één van de helden die absoluut niet mag ontbreken.

Bekijk de afbeelding#2 Supergirl
Ook Supergirl is inmiddels een gevestigde superheldin op de beeldbuis. Kara Danvers wordt op het kleine scherm gespeeld door Melissa Benoist. Voor een eventuele filmversie zal waarschijnlijk een nieuwe actrice moeten worden gevonden. En het nichtje van Superman verdient zeker een eigen film. Na het succes van Wonder Woman lijkt een film met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol commercieel ook interessant. DC schijnt zelfs al bezig te zijn aan een script. Mocht Henry Cavill dan toch besluiten om zijn Superman-mantel aan de wilgen te hangen, dan is er in ieder geval nog één held van Krypton te zien.

Bekijk de afbeelding#1 Green Lantern
In Justice League zat een flashbackscène waarin Yalan Gur, een lid van het Green Lantern Corps, sneuvelt door het toedoen van superschurk Steppenwolf . Er waren sterke geruchten voor het verschijnen van de film dat één van de bekendere 'Green Lanterns', zoals Hal Jordan of John Stewart, in Justice League zou verschijnen. Dat bleek helaas niet waar te zijn. De Green Lantern-film uit 2011 was door de armoedige CGI en het zwakke verhaal geen groot succes, maar toch verdient Green Lantern een nieuwe kans in het DC Extended Universe.

Benieuwd welke vijf helden van Marvel een eigen film verdienen? Kijk dan hier!


NieuwsFilm

meest populair