Walt Disney achter PG-13 'Deadpool 2'-versie

Walt Disney achter PG-13 'Deadpool 2'-versie

Komt Deadpool dan gewoon naar het Marvel Cinematic Universe?

Misschien was het wel dé succesfactor van Deadpool uit 2016: de R-rating, oftewel de leeftijdsclassificatie vergelijkbaar met onze 16 jaar en ouder. Ook Deadpool 2 kreeg deze classificatie, maar deze maand verschijnt in ieder geval de States de PG-13 re-release Once Upon a Deadpool.

Lange tijd werd volgehouden dat het idee voor de kindvriendelijke versie ontstond via hoofdrolspeler en producent Ryan Reynolds. Via onderstaande promo voor Once Upon a Deadpool worden de drie exacte redenen duidelijk. Eentje daarvan is een opvallende, maar geen echt onverwachte.


In de clip zien we dat Deadpool iets uitgebreider antwoord op Fred Savage's vraag "Waarom PG-13?" Deadpools antwoord: Het een familiefilm, ook vanwege geld... En ook Disney." Vooral dat laatste lijkt aan te geven dat Walt Disney een belangrijke rol heeft gehad achter de schermen. Zou Deadpool dan toch naar het Marvel Cinematic Universe komen?

De kindvriendelijke Deadpool 2-versie van kopman David Leitch moet vanaf 1 januari beperkter in Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair