Algemeen

'X-Men: Dark Phoenix' wordt wel héél episch!

Alle X-Men nemen het op tegen de schurk van Jessica Chastain.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:05 in Algemeen
Jessica Chastains personage in X-Men: Dark Phoenix gaat het opnemen tegen alle X-Mannen en -Vrouwen bij elkaar. Haar personage is nog niet bekend, al weten we dat ze een buitenaards wezen speelt. Dat wordt zo krachtig, dat ze het tegen alle helden opneemt.

De X-Men film zal een duistere draai geven aan Jean Grey (Sophie Turner), die geraakt wordt door kosmische straling en als gevolg daarvan helemaal doordraait. Als gevolg daarvan moeten de helden het niet alleen opnemen tegen een van henzelf, maar ook tegen buitenaardse wezens die misbruik willen maken van haar krachten om het universum te veroveren.

Volgens Chastain zal haar personage, dat momenteel te boek staat als Smith, het opnemen tegen alle X-Men tegelijk. Dat betekent dat ze in elk geval een zeer sterke schurk speelt, waarvan we nog niet weten wie het is. Wellicht is het de krachtigste schurk in de franchise tot nu toe.

Dark Phoenix is de debuutfilm van regisseur Simon Kinberg en draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

De allereerste X-Men film waar ik geen zin in heb en niet warm van wordt.

Snel de bios in brengen, deal met Fox & Disney/Marvel afronden en de boel re-booten.

En graag re-booten met een duidelijke Strategie qua welke verhaallijn ze willen gaan verfilmen!

MisterPink

Avatar

Mee eens, het lijkt een beetje los zand allemaal. Een Phoenix film willen maken maar net niet weten hoe. Wanneer je dan toch iets wil rebooten doe het dan nu maar.Off Topic: Ik herlees nu de gehele Spiderman Clone Saga. Zou echt heel tof zijn als iemand daar een aantal vette films van zou maken.

Xenolicker

Avatar

Dat is wel verrassend. Ik had de indruk dat zij alleen een manupalieve rol vervulde om de krachtige Dark Phoenix voor haar eigen doeleinden te gebruiken zonder zelf haar handen vuil te maken.

Colruiter

Avatar

De Dark Phoenix-saga komt gewoon te vlug, we kennen die personages nauwelijks, en het zijn de onderlinge relaties die de DP-sage het nodige gewicht geven. De relatie tussen Scott Summer en Jean Grey is essentieel in dit verhaal, maar we kennen die 'nieuwe' Scott Summers en Jean Grey nauwelijks en hebben we in de vorige film iets gezien van een relatie tussen die twee? Je had op het einde ook het gevoel dat Jean Grey de Phoenix-krachten al had. Was dat een fout of was dat doorbouwen op de idee van X-men 3, dat de Phoenix-kracht altijd al in haar zat? Dat komt dan weer niet overeen met de comics (die ze deze keer strikt zouden volgen), waar Jean Grey de zwakkere X-woman is tot ze de Phoenix-krachten krijgt. Magneto wordt er ook weer ingewerkt, net zoals in de vorige film, waardoor de focus ook weer niet zal liggen waar hij moet liggen. Dat was bij Apocalypse het grote probleem, de film had rond Apocalypse moeten draaien, maar omdat ze zo nodig Magneto er weer in wilden, werd Apocalypse zelf niet voldoende uitgewerkt.

DucoZ

Avatar

Wat boeit die Dark Phoenix nou nog na Apocalypse. Not my money.

Rutherford

Avatar

Ik denk dat financieel een tegenvaller zal zijn. Er lopen toch weinig mensen warm van. Ze zijn zichzelf verloren in hun (dis)continuïteit.

HenzenL

Avatar

Ik kijk zo enorm uit naar deze film! Volgens mij heb ik nog nooit zo uitgekeken naar een film als deze. Je ziet ook veel invloeden uit de comics en dat vind ik echt wel een pluspunt. In de meeste films wijken ze erg af van de comics. Kijk bijvoorbeeld naar de Avengers films of de vorige film van X-men Apocalypse.

rainking

Avatar

MisterPink
Ik herlees nu de gehele Spiderman Clone Saga. Zou echt heel tof zijn als iemand daar een aantal vette films van zou maken.

Ik zou niet te hard hopen. De Clone Saga is na One More Day zo'n beetje 't meest gehate Spider-Man verhaal.

Sunspot

Avatar

Tja, weet niet, hoop dat het niet een 2e 'apocalyps' wordt.

Ereptile

Avatar

Het ging goed met First Class en Days of Future Past, maar ik vond het met Apocalypse al tegenvallen. Ik kijk niet uit naar deze X-Men, terwijl ik voor de X-Men graag voor de buis zat!

centr1no

Avatar

HenzenL "Ik kijk zo enorm uit naar deze film! Volgens mij heb ik nog nooit zo uitgekeken naar een film als deze. Je ziet ook veel invloeden uit de comics en dat vind ik echt wel een pluspunt. In de meeste films wijken ze erg af van de comics. Kijk bijvoorbeeld naar de Avengers films of de vorige film van X-men Apocalypse. "

Gelukkig wijken de Avengers-films (en alle Marvel films die er omheen cirkelen) in meer of mindere mate af van de comics. Als je ze hebt gelezen dan weet je dat er veel verschillende verhaallijnen zijn, ze overduidelijk soms al meer dan 30 jaar oud zijn en regelmatig doorschieten op de bullshit meter.
Ik hoop daarom ook dat ze niet te veel gaan doen met Celestials en Eternals. Ze hebben voor de films naar mijn idee een prima variant geschreven die tenminste als rode draad door de films loopt.
Of Dark Phoenix één op één de comic volgt of niet zal me een worst wezen omdat de aanloop er naar toe waardeloos was en ik niets geef om de karakters. De enige scenes die van de laatste 2 films bij mij zijn blijven hangen zijn die van Quicksilver. Een miniem lichtpuntje in verder behoorlijk middelmatige films en in Apocalypse kwam dat al over als een herhalingsoefening.

Sunspot

Avatar

@Ereptile

Alle Xmen fvilms zowat zijn meesterstukken, alleen ontbrak het aan planning over het algemeen, continuiteit is vaak ook zwaar ver te zoeken.

Maar eigenlijk gewoon masterpiecies, het begin van een superheldentijdperk ook.

Sowieso 1e trilogie oke, vooral 2, behalve 3, maar nog steeds goed.

maar dan komen ze (na de spin-offs) helemaal, First Class en DoFP zijn echt meesterwerken.

jammer van de continuiteit en het alsmaar vervangen met acteurs, te veel in ieder geval.

Apocalyps begon goed, is ook niet superslecht, maar gewoon beneden verwachting, bedoel, hebben het over Apoclayps.

Denk dat het beter zou werken met oude cast, zelfs met de Apocalyps uit 2016 film.

nieuwslaatste nieuws

meest populair