Celebrity

Regisseur 'The Other Guys' knipte afgezaagde scène met Donald Trump eruit

Anders mocht Adam McKay geen gebruik maken van de Trump Tower.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 07:18 in Celebrity
Voor een filmmaker of acteur kan het best een eer zijn als de Amerikaanse president in je film optreedt. Aangezien we het nu over Donald Trump gaan hebben is het geen wonder dat het bovenstaande niet meer van toepassing is: per slot van rekening lijkt zo'n beetje heel Hollywood een hekel aan de beheerder van het land te hebben. Hetzelfde geldt ook voor Adam McKay, de regisseur van het aankomende Vice. Tegenover The Daily Beast maakte hij bekend Trump ook uit één van zijn titels gehaald te hebben.

Het betreft de actiekomedie The Other Guys met in de hoofdrollen Will Ferrell en Mark Wahlberg. De film begint met een grootse achtervolging. We zien niet de twee eerder genoemde heren, maar Samuel L. Jackson en Dwayne Johnson. De scène eindigt met auto's die met een hoop geweld door de ingang van de Trump Tower in New York City vliegen en stuiteren. Om gebruik te maken van de wolkenkrabber moest McKay (50 jaar) een scène met Trump filmen.


"Elke keer wanneer ik de scène zag voelde ik me zo smerig," vertelde de regisseur aan The Daily Beast. "Dat is geen grap. Ik herinner me dat ik de scène bekeek en dacht: 'Het is te afgezaagd om deze gast in de film te hebben. Dit gaat eruit.'"

Volgens McKay was er een reden waarom hij per se gebruik moest maken van de Trump Tower: hij wilde commentaar op Wall Street leveren. "Het draait om die gasten die New York City overhoop knallen en vernietigen vanwege een kleine hoeveelheid drugs," legt McKay uit. "Het is een gouden gebouw. En zij zijn helden. Maar wat hebben ze nou echt bereikt? Dus dat is waar dat vandaan kwam."

Vorig jaar deed Matt Damon ook een boekje open over het verschijnsel van Trump's gastrolletjes. Zo hebben liefhebbers kortstondig van hem kunnen genieten in tv-series The Fresh Prince of Bel-Air, Spin City en Sex and the City, maar ook dus films als Home Alone 2: Lost in New York, Zoolander en Two Weeks Notice. Voor één drama nam hij ook wat op, maar werd uiteindelijk eruit geknipt: Scent of a Woman.

Damon legde uit: "De afspraak was dat als je in één van zijn panden wilde schieten, dan moest je voor hem een rolletje schrijven. Martin Brest moest dat doen voor 'Scent of a Woman' en de hele crew wist ervan. Ze moesten een uur van hun filmdag verspillen aan een bullshit-opname: Donald Trump komt in beeld en Al Pacino zegt: 'Hallo, Mr. Trump!' Je moest hem bij zijn naam noemen. En dan was hij pleite. Je moet een beetje tijd verspillen zodat je toestemming krijgt. Daarna kan je de scène eruit knippen. 'Home Alone 2' liet het echter erin."

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge

Avatar

Dat shitfiguur is een kotsvlek op de mensheid. Wegzuiveren uit welke film of serie dan ook!!!!

nieuwslaatste nieuws

meest populair