Buddycopfilm op z’n Will Ferrells: totaal over de top en dat werkt best aardig.
play

6,3 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

De NYPD rechercheurs Christopher Danson en P.K. Highsmith zijn de stoerste en meest geliefde agenten van New York City. Zij nemen geen tatoeages, men neemt tatoeages van hen. Een aantal bureaus verder zitten de rechercheurs Allen Gamble en Terry Hoitz. Je kent ze misschien van fotos waarop Danson en Highsmith staan, maar dan op de achtergrond, onscherp en met hun ogen dicht. Zij zijn geen helden, zij zijn 'The Other Guys'. Maar elke agent krijgt op een gegeven moment zijn of haar kans. Zo ook Gamble en Hoitz. Ze stuiten op een op het eerste gezicht onschuldige zaak die geen enkele andere rechercheur wil hebben, maar die weleens het grootste misdrijf van New York zou kunnen worden. Het is de kans van hun leven, maar beschikken zij wel over de juiste capaciteiten?

Regie
Adam McKay
Cast
Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Mark Wahlberg, Will Ferrell, Michael Keaton, Rob Riggle, Damon Wayans Jr., Sara Chase, Larnell Stovall, Derek Jeter, Jalil Jay Lynch, Roy T. Anderson, Joshua Church, Andrew Secunda, David Gideon.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 152.006.678
Release
06.08.2010
Release NL
11.11.2010
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam McKay | Cast: Will Ferrell (Allen Gamble), Mark Wahlberg (Terry Hoitz), Michael Keaton (Gene Mauch), Eva Mendes (Sheila), Samuel L. Jackson (P.K. Highsmith), Dwayne Johnson (Christopher Danson), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

Voor het tweede jaar op rij werd Will Ferrell door Forbes Magazine bekroond tot meest overgewaardeerde filmster van Hollywood. Het tijdschrift baseert zich hierbij uitsluitend op cijfermatige berekeningen van het salaris van de acteur afgezet tegen de winst van de film. Met inhoud heeft het dus niets te maken, maar toch is Will Ferrell zo’n acteur van die je haat of bemint. Zijn vorige film Land of the Lost flopte en bezorgde hem eerder genoemde titel. Met The Other Guys gooit Ferrell het over een andere boeg: die van het uitgemolken genre van de buddycopfilm, met Mark Walhberg als zijn buddy.

Als de mogelijkheid zich aandient om in de voetsporen van de stoere en aanbeden NYPD-rechercheurs Christopher Danson en P.K. Highsmith te treden, is Terry Hoitz niet van plan deze kans te laten lopen. Zijn partner Allen Gamble zit echter liever achter zijn bureau waar alles veilig en bekend is. Ondanks tal van tegenslagen belanden ze samen steeds dieper in een op het eerste gezicht zo onschuldige zaak.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Other Guys Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Vermakelijke actiekomedie. Zeker het eerste halfuur zit goed in elkaar, zeker qua komische noten do......"

11qqaazz

"...Voor een komedie is dit een zeer goede film . Het verhaal heeft heel veel inhoud . Dat ze in Holly......"

abruzzese

"...Voor een komedie is dit een zeer slechte film . Het verhaal heeft al helemaal geen inhoud . Dat ze......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Other Guys

acties