Recensie

The Other Guys (2010)

Buddycopfilm op z’n Will Ferrells: totaal over de top en dat werkt best aardig.

door Thomas Hermssen om 23:12 in RECENSIES
The Other Guys poster
Regie: Adam McKay | Cast: Will Ferrell (Allen Gamble), Mark Wahlberg (Terry Hoitz), Michael Keaton (Gene Mauch), Eva Mendes (Sheila), Samuel L. Jackson (P.K. Highsmith), Dwayne Johnson (Christopher Danson), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

Voor het tweede jaar op rij werd Will Ferrell door Forbes Magazine bekroond tot meest overgewaardeerde filmster van Hollywood. Het tijdschrift baseert zich hierbij uitsluitend op cijfermatige berekeningen van het salaris van de acteur afgezet tegen de winst van de film. Met inhoud heeft het dus niets te maken, maar toch is Will Ferrell zo’n acteur van die je haat of bemint. Zijn vorige film Land of the Lost flopte en bezorgde hem eerder genoemde titel. Met The Other Guys gooit Ferrell het over een andere boeg: die van het uitgemolken genre van de buddycopfilm, met Mark Walhberg als zijn buddy.

Als de mogelijkheid zich aandient om in de voetsporen van de stoere en aanbeden NYPD-rechercheurs Christopher Danson en P.K. Highsmith te treden, is Terry Hoitz niet van plan deze kans te laten lopen. Zijn partner Allen Gamble zit echter liever achter zijn bureau waar alles veilig en bekend is. Ondanks tal van tegenslagen belanden ze samen steeds dieper in een op het eerste gezicht zo onschuldige zaak.

Will Ferrell is goed op dreef als de stoffige Allen, maar zoals gezegd: je moet zijn typetjes en überflauwheid kunnen waarderen. Mark Wahlberg (hoe kan zo’n beperkt acteur toch zoveel grote rollen krijgen?) bereikt weliswaar een kijkwaardig niveau, maar speelt een typetje dat zelden voor grappige momenten zorgt. Samuel L. Jackson en Dwayne Johnson nemen daarentegen de buddycopheroïek op hilarische wijze op de hak. Ook Eva Mendes durft zichzelf op ludieke wijze te kijk te zetten en Michael Keaton ontpopt zich tot de verrassing van de film in een zeer geslaagde rol als de baas van Terry en Allen.

Het scenario werd geschreven door regisseur Adam McKay en Chris Henchy, die beiden al eerder met Ferrell werkten. Samen creëren ze enkele hilarische momenten, maar helaas weten ze dat niveau niet vast te houden. De film opent sterk, maar verzandt langzaam in een aaneenschakeling van steeds flauwere scènes met Ferrell als het absurde middelpunt. De actiescènes zijn degelijk en de soundtrack ligt prettig in het gehoor, maar daar is dan ook alles mee gezegd, want het is al snel duidelijk dat de film vooral een flauwe komedie wil zijn. Al met al geen vernieuwende, maar best een aardige toevoeging aan de schier eindeloze lijst van buddycopfilms.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spiderm8n

Avatar

Mark Wahlberg (hoe kan zo’n beperkt acteur toch zoveel grote rollen krijgen?) bereikt weliswaar een kijkwaardig niveau, maar speelt een typetje dat zelden voor grappige momenten zorgt. .


Inderdaad ... dat vraag ik mij ook dikwijls af ....
De ironie is dat zijn grote broer Donnie Wahlberg ( jawel die van New kids on the block !!! ) een veel betere akteur is .. maar toch minder succesvol ... hoewel dat langzaam begint te veranderen ( bekend van Band of brothers , The sixth sense, Dreamcatcher , Saw 2 en nu ook de serie: Blue bloods !!! )

Sha

Avatar

Meh, ik vond het een slechte film.
Will Ferell, one trick pony, op automatische piloot weer een mafkees rol... en Marky Mark is gewoon geen acteur voor komedies.

shaunofthedead

Avatar

Eva Mendes is in de trailer echt geweldig... op verschillende vlakken ;)

bobptjes

Avatar

Ik had film al gedownl, erg vermakkelijk!!!!

jacksparrow070

Avatar

Vondt het ook niet zo erg leuke film in het begin wel daarna zakte het beetje

mee eens dat de film maximaal 3 sterren verdient kon zelfs lager

jochemb

Avatar

Dan ga ik toch maar hot fuzz dat is een stuk betere buddy cop parodie

benjamin

Avatar

Ik vind Ferrell in de trailer bij momenten nogal op Jeremy Clarkson lijken, maar het kan ook aan mij liggen. Film zegt mij niet zoveel, maar wat is er mis met Mark Wahlberg: in The Departed was hij uitstekend en hij heeft nog een paar goede rollen op zijn palmares.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Als je niet van amerikaanse humor houd moet je niet naar ferrel kijken...

mark881

Avatar

De eerste 15 minuten waren leuk, daarna vond ik er echt niks meer aan.

Armani

Avatar

Volgens mij was het meer een parodie op de buddycop film. Dat haalde ik er in elk geval uit, mede door die cliche saxofoon muziek de hele tijd en Ferrell en Wahlberg die dan een avondje doorzakken en praten over liefdesperikelen etc.

Wel aardige film trouwens, maar lang niet zo goed als Anchorman.

psv

Avatar

Ik weet niet welke film jij gezien hebt maar ik vond hem echt bizar grappig!
heb hem met mijn vrienden misschien wel 5 keer gezien en we hebben ons helemaal doodgelachen.

zeker een van de beste comedies van ferell

The Other Guys

acties