Waarom Hawkeye een ninja is in 'Avengers: Endgame'

Waarom Hawkeye een ninja is in 'Avengers: Endgame'

En waarom in Japan vechtend tegen de Yakuza.

We zagen Jeremy Renners Clint Barton / Hawkeye niet in Avengers: Infinity War aangezien hij thuis bij zijn vrouw en kinderen is en onder huisarrest staat. Vergelijkbaar met Paul Rudds Scott Lang / Ant-Man aan het begin van Ant-Man and the Wasp. In de trailer van Avengers: Endgame zien we zijn gezicht wel, maar lijkt hij flink veranderd. In Endgame neemt Hawkeye namelijk de identiteit van iemand anders aan. Uiteraard wat minor spoilers.

Maar waarom? De eerste reden is ondertussen bekend. Het lijkt er verdacht veel op dat de 'Decimation' van Josh Brolins Thanos aan het einde van Avengers: Infinity War het gezin van Barton laat vervagen. Het gevolg zal zijn dat Barton wraak zoekt en besluit Ronin te worden.

Bekijk de afbeelding
De vraag is echter waarom hij dat niet doet als Hawkeye? En waarom is hij in Japan? Waarom in samurai en vechtend tegen vermoedelijk de Yakuza? Het heeft veel met de comics te maken. Ook in de comics neemt hij de Ronin-identiteit om zijn eigen dood te wreken door slechteriken te bevechten, waaronder de nodige Skrulls. En mogelijk ligt hier een link met Captain Marvel die een kleine twee maanden voor Endgame verschijnt.

Bekijk de afbeelding
Ook wordt er gedacht dat Renners Ronin in de trailer voor een Sanctorum in Japan staat. Zeg maar een huis zoals Benedict Cumberbatchs Doctor Strange heeft in zijn film en in Infinity War.

Bekijk de afbeelding
Meer details zullen waarschijnlijk schaars blijven! Avengers: Endgame verschijnt eind april.



NieuwsFilm

meest populair