'James Bond is een extreme alcoholist en heeft hulp nodig'

James Bond mag dan wel een capabele spion zijn, beschonken is hij ook regelmatig.

James Bond is een extreme alcoholist. Dat stellen onderzoekers van de University of Otago in Nieuw-Zeeland nadat ze de 24 films rond het personage van Ian Fleming hebben bestudeerd. Hij is een chronisch gebruiker en zou hulp moeten hebben gekregen van de MI6 om af te kicken.

Volgens de onderzoekers is er "sterk en consistent bewijs" dat James Bond een chronisch alcoholconsumptieprobleem heeft dat zich aan het "extreme" eind van het spectrum bevindt. Bond dronk 109 keer alcohol tijdens de films, wat neerkomt op een gemiddelde van 4,5 alcoholhoudende drankjes per film.

Doordat scènes waarin Bond een martini wegdrinkt en vervolgens zijn werk als spion gaat doen elkaar vaak rap afwisselen, lijkt het erop dat hij gevaarlijke activiteiten onderneemt die hij niet moet doen. Vliegen, autorijden, schieten en andere gevaarlijke zaken, terwijl hij net of de dag ervoor alcohol genuttigd heeft, zou soms niet moeten.

Opvallend is dat hij in The Quantum of Solace uit 2008 het equivalent van 24 eenheden alcohol wegdronk in een vliegtuig. Dat zou zijn bloedalcoholniveau zo hoog opgedreven hebben, dat het fataal had moeten zijn. Het is nog even wachten tot 2020, als Bond 25 in de bioscopen draait, om te zien of Bond ditmaal wel geholpen is.



NieuwsFilm

meest populair