Algemeen

'James Bond is een extreme alcoholist en heeft hulp nodig'

James Bond mag dan wel een capabele spion zijn, beschonken is hij ook regelmatig.

door Jim Pedd om 11:31 in Algemeen
James Bond is een extreme alcoholist. Dat stellen onderzoekers van de University of Otago in Nieuw-Zeeland nadat ze de 24 films rond het personage van Ian Fleming hebben bestudeerd. Hij is een chronisch gebruiker en zou hulp moeten hebben gekregen van de MI6 om af te kicken.

Volgens de onderzoekers is er "sterk en consistent bewijs" dat James Bond een chronisch alcoholconsumptieprobleem heeft dat zich aan het "extreme" eind van het spectrum bevindt. Bond dronk 109 keer alcohol tijdens de films, wat neerkomt op een gemiddelde van 4,5 alcoholhoudende drankjes per film.

Doordat scènes waarin Bond een martini wegdrinkt en vervolgens zijn werk als spion gaat doen elkaar vaak rap afwisselen, lijkt het erop dat hij gevaarlijke activiteiten onderneemt die hij niet moet doen. Vliegen, autorijden, schieten en andere gevaarlijke zaken, terwijl hij net of de dag ervoor alcohol genuttigd heeft, zou soms niet moeten.

Opvallend is dat hij in The Quantum of Solace uit 2008 het equivalent van 24 eenheden alcohol wegdronk in een vliegtuig. Dat zou zijn bloedalcoholniveau zo hoog opgedreven hebben, dat het fataal had moeten zijn. Het is nog even wachten tot 2020, als Bond 25 in de bioscopen draait, om te zien of Bond ditmaal wel geholpen is.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Headzz76

Avatar

"Hulp nodig?"""" Nee man, dat drinken compenseert hij max met een conditie waar je "u" tegen zegt. Hij is gewoon een levensgenieter op de momenten dat het kan. En die momenten zijn schaars, immers hij moet continue voor de wereldvrede vechten.

Marklar

Avatar

die universiteit onderzoekt wel erg nuttige dingen zeg

Raki-Pure

Avatar

En ook een behoorlijke sexverslaafde ... misschien kunnen de onderzoekers ook het aantal vrouwen tellen die de beste man heeft versleten Smiley face

Sunspot

Avatar

Dat zijn zovelen in films, hoe vaak zie je ze wel niet sterke drank nemen op kantoor, de hel dag door :D

Master Of Films

Avatar

En ik ben bezig met mijn scriptie

"Waarom Malekith the Accursed, ruler of the Dark Elves of Svartalfheim, een betere villian is dan Thanos".

Ik moet alleen nog Captain Marvel en Avengers: Endgame erbij bestuderen, voordat ik mijn scriptie kan presenteren.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Een Bond-film speelt zich meestal af over enkele dagen, 4 drankjes op een week, bwaah.

Spider-fan

Avatar

Maar sinds hij Heineken drinkt, valt het wel mee toch? Daar zit niet zoveel alcohol in.
Het hoort bij het personage: hij drinkt veel om niet te veel na te denken over hoe gevaarlijk zijn werk is en omdat het doden van mensen (ook al zijn ze slecht) toch aan je geweten gaat knagen. En hij is een levensgenieter. Hij liet in de boeken ook speciale sigaretten voor zichzelf maken.

In sommige films, zoals Thunderball, komt zijn slechte conditie ook wel ter sprake en moet hij aan zijn gezondheid werken. Dus het is niet zo dat de films volledig zijn slechte gewoonten negeren.

23VDV23

Avatar

Man als ik die cijfers zo zie dan moet ik me volgens mij ook eens achter de oren krabben. Ah well...

Sunspot

Avatar

@Spider-Fan

ja, geeft hem ook meer iets menselijks, problemen hebben die zovelen hebben, de verslavingen bijvoorbeeld.

Dat zijn juist de meest interessante karakters.

Spider-fan

Avatar

Hij heeft zwaktes inderdaad. Vrouwen is ook een zwakte van hem, en gokken ook. Daarom wordt Casino Royale zo goed gevonden, die zwaktes waren duidelijker dan ooit - vooral omdat hij in die film net was aangesteld als 00-agent.
Iemand die zwaktes heeft, is kwetsbaarder - dat maakt het ook spannender dan een perfecte, onoverwinnelijke held. Uiteindelijk weet je wel dat ie toch overwint, maar het gaat hem niet altijd makkelijk af en hij komt regelmatig dicht bij de dood.

Sunspot

Avatar

^

Yep, gewoon veel interessanter.

NieuwsFilm

meest populair