Algemeen

'Glass' werd eigenlijk wel héél erg lang

Meer dan drie uur.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:11 in Algemeen
Glass dient als culminatie van een saga die bijna twintig jaar geleden ingezet werd met Unbreakable en op vallend genoeg ineens voortgezet werd met Split. Nu vertelt regisseur M. Night Shyamalan tijdens een interview met Digital Spy dat de film oorspronkelijk meer dan drie uur duurde.

"Het script was heel lang, bijna 150 pagina's. Toen we de eerste versie van de film af hadden, duurde die drie uur en twintig minute, hij was echt heel lang", aldus Shyamalan. "Toen zijn we het gaan stroomlijnen en blijven stroomlijnen tot we eindigden op de twee uur en acht minute die we nu hebben."

Een van de eerste manieren waarop de film ingekort werd, was het wegsnijden van een uitgebreide scène waarin de gebeurtenissen van de eerste twee films uitgelegd worden. Dat soort zaken zijn niet per se nodig volgens Shyamalan. Duidelijk is in elk geval dat het gaat om drie mensen die in een ziekenhuis zitten waar mensen behandeld worden die denken dat ze superhelden zijn. Drie daarvan ontsnappen en de vraag is of ze nou echt krachten hebben of niet.

Vanaf 17 januari dan eindelijk in de bioscoop.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

hier heb ik wel erg veel zin in. De combi van een vervolg van die 2 films met deze cast en de trailers die er fantastisch uit zien... hopelijk stelt Shayamalan niet teleur

Sunspot

Avatar

Mag ook 2,5 uur, is oke. 3 uur is voor velen te lang inderdaad, vooral in de bios.

Vind zelf 2 uur 20 min wel lekker vaak, vooral als de film goed is.

snowkrash

Avatar

Hoeveel minute? ;-P

nieuwslaatste nieuws

meest populair