Algemeen

'Vrouwen brengen meer op dan mannen'

Films met een vrouwelijke hoofdrol brengen meer op dan met met een mannelijke hoofdrol.

door Jim Pedd om 12:53 in Algemeen
Het gevoel in Hollywood was lange tijd dat een film met een vrouwelijke hoofdrolspeler niet genoeg op zou leveren. Vorig jaar liet Wonder Woman echter zien dat dit niet klopt. Sterker nog: uit een studie blijkt nu dat films met vrouwen in de hoofdrol de afgelopen jaren gemiddeld meer opbrachten dan films met een man in de hoofdrol.

Wereldwijd zijn vrouwen goed voor ongeveer de helft van de verkoop van filmkaartjes, maar ze worden nog lang niet genoeg in de hoofdrollen van films gecast. Gemiddeld spelen vrouwen een kwart van de protagonisten in films en een derde van de hoofdpersonen. Dat geldt in elk geval voor de films in 2017.

Bij een studie werd gekeken naar 350 films die uitkwamen tussen 2014 en 2017. Daarvan waren er 105 met een vrouw in de hoofdrol en 245 met een man. Gemiddeld bleek dat vrouwen het beter deden dan mannen, met uitzondering van de films met een budget van tussen de 30 en 50 miljoen dollar.

Het lijkt er daarmee op dat films waarin een vrouw een hoofdrol heeft, het daarmee in elk geval gemiddeld inderdaad beter doen dan films met een man in de hoofdrol. Tegelijk is het de vraag of de studie echt helemaal goed is uitgevoerd; zo worden de laatste twee Star Wars-films in de Skywalker-saga omschreven als films met een man in de hoofdrol, al speelt Daisy Ridley daarin gewoon de hoofdpersoon.

Ondanks een aantal gaten die te prikken zijn in de studie, lijkt de trend in elk geval wel positief voor vrouwen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Wonder Woman is zwaar bagger snap niet wat men er zo goed aan vindt
Gal Gadot ziet er goed uit maar een baksteen acteer 10 x beter.

seemannreen

Avatar

Hoezo fake nieuws om de vrouwen meer op de voorgrond te krijgen. Heb niks tegen de dames hoor maar volgende week lees je vast weer dat mannen beter betaald krijgen . Zo gaat het spelletje maar door

pete928s

Avatar

En als je puur naar star wars kijkt zijn de opbrengsten grotendeels te danken aan de fanbase van de originele cast .
Als het alleen puur van de nieuwe cast en daisy ridley had moeten afhangen was de film gewoon geflopt .
verder laat 2018 gewoon weer het vaste beeld zien: avengers ,venom , black panther , mission impossible ,deadpool 2 .
leuk geprobeerd met date te manipuleren maar het snijd geen hout .

Civilian Supreme

Avatar

Dat is al heel lang zo!....in pornofilms dan welteverstaan

WoodstockMoodstock

Avatar

@rukubrick
> pure linkse propaganda waarbij men bv succesformules als starwars gebruikt om dit door te voeren.

Hoe? In het artikel staat dat ze Star Wars omschrijven als films met een man in de hoofdrol. Aangezien de laatste 2 Star Wars films het financieel gewoon goed gedaan hebben zou dit dus juist een argument *tegen* de vrouwen zijn. Maar dat is het dus niet omdat de studie alsnog uitkomt op de conclusie dat films met een vrouw in de hoofdrol meer opbrengen.

Wat ik veel opvallender vindt is dat ze Teenage Mutant Ninja Turtles blijkbaar ook als film zien met vrouwen in de hoofdrol. hier is de bron van Filmtotaal: https://www.nytimes.com/2018/12/11/movies/creative-artists-agency-study.html

En hier is de originele bron van NY Times: https://shift7.com/media-research

NieuwsFilm

meest populair