Algemeen

T-rex uit 'Jurassic Park' heeft een naam!

Nee, het is niet Rexy...

door Bram de Groot om 20:47 in Algemeen
De Tyrannosaurus rex uit de eerste Jurassic Park-film uit 1993 is en blijft de meest iconische dinosaurus uit de filmreeks. Nu blijkt dat het 'filmmonster' die leefde op Isla Nublar ook een naam heeft! Nee, het is niet Rexy - zoals haar bijnaam luidt. Het is zelfs een verrassende naam te noemen.

Phil Tippett, de 'dinosaur supervisor' bij de Jurassic Park én de recentere Jurassic World-films, blijkt aan zijn design voor de T-rex de naam Roberta te hebben toegevoegd. Dit wordt duidelijk via storyboards die zijn geveild. Aangezien de naam Roberta in de film nou niet bepaald passend zou zijn - al hebben veel dieren in dierentuinen een naam - mag Roberta gezien worden als de officiële naam van het T-rex vrouwtje.

Roberta was top op heden te zien in Jurassic Park, Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom en ze keert ongetwijfeld terug in de derde Jurassic World-film die in 2021 moet verschijnen. De T-rexen in The Lost World: Jurassic Park leefden op Site B, het eiland Isla Sorna. De gedode Tyrannosaurus rex in Jurassic Park III wordt door velen gezien als de opgegroeide baby T-rex uit The Lost World.

De derde Jurassic World, van regisseur Colin Trevorrow, staat gepland voor 10 juni 2021.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik ga dr nooit Roberta noemen in ieder geval

Michie_

Avatar

Dit is niets nieuws. Men weet al jaren dat Rexy in de storyboards zo genoemd wordt. Overigens is de baby trex uit JP2 niet de Trex uit deel 3. Deze theorie is jaren geleden al ontkracht

Guyon2002

Avatar

Aangezien jullie nu kennelijk ook doen aan nieuws dat al járen oud is neem ik aan dat we over 15 jaar ook nog nieuws over het einde van Avengers: Endgame kunnen verwachten?

KeesjeNL

Avatar

Ik dacht altijd dat zij 'Lucy' heette, al weet ik niet meer waar ik dat heb opgepikt.

Artificialis

Avatar

De naam Rexy blijft het meest misselijkmakend van allemaal. Serieus, waarom zou je het monster uit de eerste film een irritant verkleinwoord geven? We spreken bij de Alien films toch ook niet over Xenomorphy?

nieuwslaatste nieuws

meest populair