T-rex uit 'Jurassic Park' heeft een naam!

Nee, het is niet Rexy...

Bram de Groot 14 december 2018 19:47 in Algemeen
De Tyrannosaurus rex uit de eerste Jurassic Park-film uit 1993 is en blijft de meest iconische dinosaurus uit de filmreeks. Nu blijkt dat het 'filmmonster' die leefde op Isla Nublar ook een naam heeft! Nee, het is niet Rexy - zoals haar bijnaam luidt. Het is zelfs een verrassende naam te noemen.

Phil Tippett, de 'dinosaur supervisor' bij de Jurassic Park én de recentere Jurassic World-films, blijkt aan zijn design voor de T-rex de naam Roberta te hebben toegevoegd. Dit wordt duidelijk via storyboards die zijn geveild. Aangezien de naam Roberta in de film nou niet bepaald passend zou zijn - al hebben veel dieren in dierentuinen een naam - mag Roberta gezien worden als de officiële naam van het T-rex vrouwtje.

Roberta was top op heden te zien in Jurassic Park, Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom en ze keert ongetwijfeld terug in de derde Jurassic World-film die in 2021 moet verschijnen. De T-rexen in The Lost World: Jurassic Park leefden op Site B, het eiland Isla Sorna. De gedode Tyrannosaurus rex in Jurassic Park III wordt door velen gezien als de opgegroeide baby T-rex uit The Lost World.

De derde Jurassic World, van regisseur Colin Trevorrow, staat gepland voor 10 juni 2021.

NieuwsFilm