Algemeen

'Your Name'-regisseur maakt animatiefilm 'Weather Girl'

Your Name geldt in Japan als een van de best bezochte films ooit.

door Zilko Tarici om 11:56 in Algemeen
Makoto Shinkai, regisseur van Your Name, een van de meest kritisch bejubelde films van 2016 en een van de best best bezochte films ooit in Japan, heeft zijn nieuwe filmproject aangekondigd. De opvolger van Your Name draagt de titel Weather Girl: Weathering With You en wordt gemaakt voor CoMix Wave Films.

De Japanse release van de animatiefilm staat gepland voor juli 2019, en het is nog maar de vraag hoe lang het duurt voordat we de film in Nederland te zien krijgen. Weather Girl: Weathering With You gaat over een middelbare scholier genaamd Hodaka (Daigo Kotaro), die verhuist naar Tokio en gaat werken voor een occult tijdschrift. Nu hij zich probeert aan te passen aan het leven in de grote stad, merkt hij op dat het dag op dag constant regent in de wereldstad. Niet lang na deze observatie ontmoet hij Hina (Nana Mori), een jongedame die de gave heeft om de regen te laten stoppen. Vaag plot zul je denken, maar dat zijn we ondertussen wel gewend van de Japanners!

Wat vonden jullie van Your Name? Kijken jullie uit naar de opvolger van die animatieklassieker?

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rainking

Avatar

Aan de vage kant, maar dat is zowat anime eigen. Your Name vond ik wel erg goed (was ook leuk dat ik die in de bios heb kunnen zien), dus dit is wel iets om in de gaten te houden.

centr1no

Avatar

Filmtotaal "Nu hij zich probeert aan te passen aan het leven in de grote stad, merkt hij op dat het dag op dag constant regent in de wereldstad. Niet lang na deze observatie ontmoet hij Hina (Nana Mori), een jongedame die de gave heeft om de regen te laten stoppen. Vaag plot zul je denken, maar dat zijn we ondertussen wel gewend van de Japanners!"

Vaag plot?
Als deze simpele symboliek je te boven gaat dan zul je zelfs moeite hebben Sesamstraat te begrijpen.

Tycho Nestoris

Avatar

Your Name is in mijn aanzien een van de beste anime's van de afgelopen paar jaar. Echt een geweldige film en ik kijk dan ook erg uit naar deze nieuwe film.

nieuwslaatste nieuws

meest populair