Celebrity

'Jennifer Lawrence ontkent seks met Harvey Weinstein'

Het tegengeluid wordt beweerd in een rechtszaak tegen de filmproducent.

door FilmTotaal om 13:58 in Celebrity
In een statement ontkent Hollywoodactrice Jennifer Lawrence (Red Sparrow, mother!) dat zij ooit het bed heeft gedeeld met de van seksueel misbruik beschuldigde filmproducent Harvey Weinstein. Dit wordt namelijk wel beweerd in een rechtszaak die op dit moment tegen Weinstein loopt. "Hij zei dit soort dingen om andere vrouwen in de val te lokken", aldus Lawrence.

Momenteel voert een anonieme vrouw, die claimt meermaals misbruikt te zijn door Harvey Weinstein, een rechtszaak tegen de voormalige studiobaas. Het Amerikaanse nieuwsplatform E! Online heeft de rechtbankdocumenten van die zaak in handen weten te krijgen. In één van die stukken zou worden beweerd dat Weinstein tegenover de vrouw zou hebben opgeschept over zijn bedavonturen met Jennifer Lawrence. "Ik heb ook met haar de nacht doorgebracht en kijk waar ze nu is; ze heeft net een Oscar gewonnen", zou Weinstein hebben gezegd.

Statement Jennifer Lawrence
In een statement heeft Lawrence inmiddels laten weten dat zij gedurende haar professionele carrière nooit het bed heeft gedeeld met Weinstein. "Ik heb medelijden met alle vrouwen die ooit het slachtoffer zijn geworden van Weinstein", zegt Lawrence in haar reactie. "Ik had een louter zakelijke relatie met hem". De Hunger Games-actrice omschrijft Weinsteins acties verder als tactiek om talloze vrouwen mee in de val te lokken. De anonieme vrouw ambieerde ook een acteercarrière, maar deze is schijnbaar nooit van de grond gekomen.

NieuwsFilm

meest populair