Poll

POLL: De beste 'James Bond' slechterik

De keuze is aan jou.

door Bram de Groot om 23:29 in Poll
Een paar dagen geleden werd duidelijk dat acteur Rami Malek, recent nog te zien als Freddie Mercury in de drama-biopic Bohemian Rhapsody een van de kandidaten is om de slechterik te spelen in Bond 25, welke in 2020 zal moeten verschijnen. In deze POLL kijken we terug op de slechteriken die in de eerdere 24 Bond-films te zien zijn geweest. Uiteraard de vraag: welke slechterik is jouw favoriet?

De ware fans zal de namen van de slechteriken ongetwijfeld snel herkennen. Duidelijk is wel dat Ernst Stavro Blofeld, gespeeld door meerdere acteurs, het vaakst te zien is geweest. Dit neemt niet weg dat er misschien wel betere slechteriken voorbij zijn gekomen. Denk maar aan Auric Goldfinger uit Goldfinger uit 1964, Franz Sanchez uit Licence to Kill uit 1989 of Raoul Silva uit Skyfall uit 2012.

Succes met stemmen!
De keuze is uiteraard aan jou. Hieronder alle villains per film opgesomd. Mocht je nog iets willen toevoegen? Dan kan dat uiteraard op de gebruikelijke plaats onder de POLL. Bond 25 van regisseur Cary Fukunaga (True Detective, Jane Eyre) staat voor de de Nederlandse bioscoopzalen gepland voor 13 februari 2020.18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spooklift

Avatar

Ernst Stavro Blofeld (You Only Live Twice, 1967). Hij was enige echte Blofeld :D

Mas7

Avatar

1. Blofeld (YOLT)
2. Goldfinger
3. Sanchez
4. Silva
5. Largo

Guilty pleasure: Scaramanga

chefry1983

Avatar

Scaramanga voor mij. Een van mijn favoriete acteurs.

Goku32

Avatar

Goldfinger vind ik vet

John Wayne

Avatar

Gert Fröbe als Goldfinger

Gigan72

Avatar

Niet dat hij de groote slechterik was maar meer een handlanger vindt ik dat Jaws ( nee niet de haai ) ook in het lijstje had moeten staan.

Gremlin06

Avatar

Waarom zit jaws er niet tussen?

spooklift

Avatar

Misschien bij de volgende poll de favoriete handlanger van Bondfilms zoals Jaws, Nick Nack, ... ?

Frietgezicht

Avatar

Ik zou voor Jaws gaan. Niet omdat het karakter nou zo diepgaand was maar als kind toch een indruk achter gelaten en dat hij 2x verscheen was bijzonder. Jeugdsentiment

Artificialis

Avatar

Jaws blijft de meest iconische sidekick, maar als ik voor een main villain moet gaan dan toch Blofeld uit You Only Live Twice. Iconisch genoeg om de volledige inspiratie te vormen voor Dr. Evil uit Austin Powers.

KeesjeNL

Avatar

Die vent met een kogel in zijn kop (waardoor zijn gevoel was verdwenen) vond ik een veel betere slechterik in The World is Not Enough (1999) dan Elektra King. Dan maar Franz Sanchez, die vent heeft me vroeger nachtmerries bezorg!

tjad1992

Avatar

Ook een handlanger maar Oddjob vind ik echt een baas!

Spider-fan

Avatar

Mijn favorieten: Rosa Klebb, Emilio Largo, de eerste Blofeld (Donald Pleasance), Francisco Scaramanga, Elliot Carver, Le Chiffre.
Maar welke daar nou de béste van is... Scaramanga is wel de meest coole vind ik. Ook wel een van de mooiste namen, en dan dat gouden pistool en dat doolhof op dat eiland, en een Franse dwerg als helper, dus die dan maar.

Eigenlijk moet je ook een poll doen over de helpers. Jaws wint die natuurlijk op zeker, maar om te zien hoe de rest het doet. Mr. Hinx vond ik wel leuk in de laatste, en Grace Jones als May Day was ook niet mis.

Jensen1981

Avatar

PS: Er is dit jaar nog een uitgebreidere James Bond Poll op de onofficiële Nederlandse James Bond site:

https://www.jamesbond.nl/de-jamesbondtop2018-poll-is-open/

Je kunt nog twee daagjes stemmen. Daarbij verloten we drie exemplaren van "James Bond Voor Dummies" (auteurL Twan Arts). Wat je moet doen? Heel simpel (maar wellicht ook een tikkeltje lastig): Jouw TOP 10 van 'Beste' James Bond Films doorgeven. Vanaf aanstaande donderdag begint de reveal, waarbij we langzaam in een serie van artikelen toewerken naar de winnaar. De winnende Bond-film, en de drie winnaars van het boek, worden 30 december bekend gemaakt. Veel succes met stemmen!

Master Of Films

Avatar

Goldfinger, Scaramanga, Le Chiffre. En last but not least Telly Savalas als Blofeld in On Her Majesty's Secret Service. Wat leek die man ontzettend veel op Kojak zeg. Daar waar Donald Pleasence als Blofeld bijna op Loomis leek.

noah81

Avatar

1E naam aan wie je denkt bij zo'n poll is jaws natuurlijk.

nieuwslaatste nieuws

meest populair