Algemeen

Rian Johnson is 'The Last Jedi'-fans dankbaar!

Er waren ook heel veel liefhebbers.

door Bram de Groot om 06:38 in Algemeen
De geschiedenis heeft uitgewezen dat een Star Wars-film nooit zonder enige controverse aan het publiek voorbijgaat. Bij de vervolgen op het origineel Star Wars uit 1977 was het al zo, en uiteraard was er flink wat commentaar op de prequel-films. Toen de saga in 2015 terugkeerde werd The Force Awakens verweten teveel een herhaling van eerdere gebeurtenissen te zijn en de opvolger The Last Jedi uit 2017 zou in veel opzichten niet passen in de reeks en teleurstellend zijn.

Met een prima ontvangst (91% op Rotten Tomatoes), een wereldwijde opbrengst van $1,3 miljard en een 7,2 op de IMDb na ruim 430 duizend stemmen mag aangenomen worden dat er heel wat fans zijn van die laatste titel. Voor die steun heeft regisseur Rian Johnson de fans bedankt. Op Twitter zei hij het volgende, een jaar na de release van Episode VIII:


"Bedankt aan alle geweldige, gepassioneerde, bedachtzame, vriendelijke, getalenteerde, ondersteunende, argumentatieve, respectvolle, openhartige inspirerende, GEWELDIGE Star Wars-fans voor het afgelopen jaar. Om van zoveel mensen te horen en ze te ontmoeten, is de ervaring van mijn leven geweest."

Over een jaar en een paar dagen is het de beurt aan de afsluiter Star Wars: Episode IX van The Force Awakens-regisseur J.J. Abrams. Nog deze maand wordt een teaser verwacht!15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lord Bono

Avatar

Gezien de feiten is het gewoon een prima film en waarschijnlijk zelfs de beste na de originele trilogie. Dat zal voor Filmtotaal wel tegenvallen gezien alle negatieve clickbait artikelen.

Master Of Films

Avatar

Top dat Rian voor een keer wat positief zegt tov de fans. Meestal wakkert hij de vuur nog aan tov fans die negatieve kritiek hebben op TLJ.

Thiver

Avatar

Lord Bono "Gezien de feiten is het gewoon een prima film en waarschijnlijk zelfs de beste na de originele trilogie."

Welke feiten?

Mas7

Avatar

TLJ heeft tijd nodig.

Empire werd destijds ook niet goed onthaald. TLJ is zeker geen betere film dan Empire, maar we zullen zien als episode IX uitkomt.

Ik ga TLJ beoordelen als onderdeel van de sequel-trilogy.

23VDV23

Avatar

Ik ben Johnson ook dankbaar. De film was niet foutloos, maar voor mij wel de interessantste sinds de originele trilogie. Ik schaal hem denk ik zelfs hoger in dan ROTJ, achter ESB en ANH.

Civilian Supreme

Avatar

Dan heeft hij maar 12 mensen hoeven bedanken.

Innocent

Avatar

The last jedi was vele malen beter dan The force awakens, ik snap niet dat mensen dat niet zien. TLJ krijgt zoveel kritiek terwijl het verhaal veel beter was dan TFA, en waarom hoor ik jullie vragen!? Nou heel duidelijk. Het verhaal van TLJ was vernieuwend en zorgde voor plotwendingen terwijl TFA een bijna 100% copie is van a new hope. Kwa verhaal en het plot was het bijna de zelfde film alleen met een paar nieuwe karakters. 1 eenzame loner op een zanderige planeet, 2, ontmoet een robot en een geheim plan erin. 3, vind een crimineel en een snel schip (millennium falcon) en vlucht voor de emipre. 4,brengt de robot met het plan naar de rebellen, 5, sloopt een death star (planeet). A new hope en A force awakens in een vogel vlucht.

DucoZ

Avatar

Ik vind TLJ de grootste scam copie van ESB en ROTJ. Nog vele malen meer een copie dan TFA van A new Hope.
1. loner van zandplaneet gaat naar een excile planeet
2. loner gaat in de leer bij oude jedi master in excile
3. loner gaat op excile planeet zo'n cave in op zoek naar antwoorden
4. jedi master heeft weer geen vertrouwen in het opleiden van loner
5. first order wilt wraak voor vernietiging starkillerbase
6. first order vind rebel base op sneeuw planeet, onee zout, heel anders ja.
7. first order/empire komt weer aan met at walkers
8. Zelfde defence opstelling van rebels als in ESB, loopgraven, één grote gate base en kleinere vliegtuigen die at walkers tegemoet vliegen.
9. loner probeert bad guy te turnen naar good side
10. weer brengt bad guy, loner naar Throne Room van emporer
11. Weer red bad guy, loner van emporer
12. Weer killed bad guy the emporer
13. Weer schud the Falcon, tie fighters af, in nauwe vliegtunnel, met bespottend zelfde soundtrack als wanneer de Falcon dat deed in ROTJ in death star 2.

Ik hoop dat Rian Johnson zijn lol heeft gehad met het maken van een Star Wars film. Dat het een franchise killer is, boeit hem volgens mij geen ruk, hij heeft zijn lolletje gehad.

Paulusie

Avatar

Geweldig hierboven! Mij zal hij dus verder ook niet danken. Scheeld, ik hem ook niet.

Artificialis

Avatar

Dankjewel George Lucas, voor het uitwerken van twee trilogieën met ieder een eigen stijl en origineel verhaal. Wie is Rian Johnson precies?

Lurch

Avatar

Ja, na hoge verwachtingen werd ik in 2015 ruw Awakenend dat het verhaal anders was dan verwacht.
In de loop van 2017 kreeg ik weer een beetje New Hope dat het beter zou worden, maar helaas moet ik concluderen dat Tlj toch echt The Last SW film is geweest die ik heb gezien.

Ik ben zoo blij dat Marvel veel mooiere films maakt.

chefry1983

Avatar

TLJ was zeker geen beste film. Maar deel 9 ga ik pas kijken als er een recensie online is

Sunspot

Avatar

Star Wars moet rode draden hebben, Trilogieën sowieso.

Daarom vind ik vooral de prequels wel oke, en REvenge of the Sith de beste SW film. Hoewel het wat mist, maar dan nog, was gewoon best.

Bij de huidige trilogie is het mooie zowat alleen de oude cast. De nieuwe karakters doen met eigenlijk niks, kunnen zo verdwijnen ook eigenlijk.

Behalve dan crybaby, blijft toch nog interessant, Kylo Ren dus.

Sunspot

Avatar

@Innocent

Het is ook geen slechte film, maar dit zou meer een spin-off moeten zijn denk.

Maar vooral de karakters, de nieuwe, die zijn gewoon niet memorabel, verhaal ook niet echt. Snoke was ook niks.

Enige wat deze film heeft gedaan is crybaby Kylo Ren interessanter maken. Ben ook benieuwd wat hij gaat doen, maar dan ook allleen dat karakter, de rest doet me echt niks, irriteert zelfs.

Beste was de oude cast, dat bracht werkelijk iets. Zegt nogal veel Smiley face.

MARQ242

Avatar

TFA was gewoon een heerlijke Star Wars introductie voor een nieuwe generatie. TLJ zou het plot een mooie wending moeten geven en karakters meer diepgang hebben moeten brengen.
In plaats daarvan kregen we een soort rommelige potpourrie vol platte karakters, onlogische verhaal lijntjes en gemiste kansen. Het is mooi gemaakt, maar het rammelt aan teveel kanten.
Het is niet zo dat Johnson meer naar de fans had moeten luisteren (anders hadden we alleen maar meer van hetzelfde gehad) maar in iedergeval wel met een beter script moeten komen. Dieper uitgewerkte karakters en minder onlogische tactische beslissingen. (Die bomber aanval in het begin en die langdradige achtervolging sloegen echt helemaal nergens op!!!)

nieuwslaatste nieuws

meest populair