Celebrity

Bedenker Chucky is alles behalve blij met 'Child's Play'-remake

Don Mancini is nog steeds bezig met de avonturen van de gestoorde pop Charles Lee Ray.

door Rik Timmer om 09:24 in Celebrity
Liefhebbers van de moordlustige pop Chucky en diens filmserie Child's Play kunnen hun geluk niet op. Volgend jaar krijgen we namelijk een nieuwe versie van het origineel, terwijl de maker van de oorspronkelijke reeks - Don Mancini - levendig werkt aan een tv-serie en vermoedelijk nog meer films. Dat zit de Amerikaanse filmmaker wel dwars om eerlijk te zijn. Een remake had van hem niet gehoeven. Daarom werkt hij er ook niet aan mee.

Dat vertelde hij deze maand in een Post Mortem-podcast. "MGM behoudt de rechten van de eerste film, dus die rebooten ze. Ze hebben aan (producent) David Kirschner en mij gevraagd of we uitvoerende producenten wilden zijn. We zeiden 'Nee, dank je', want we hebben onze eigen voortdurende en welvarende zaken met Chucky. Vanzelfsprekend kwetste dat mijn gevoelens."

Mancini legde enigszins geprikkeld uit: "Weet je, ik had zojuist twee films afgerond. Dus neem het mij niet kwalijk als ik in de verdediging schiet, maar ze hebben allebei een score van 83% op Rotten Tomatoes behaald. Ondanks dat ze niet in de bioscoop zijn uitgebracht zijn ze wel positief onthaald. En ik ben tevens wel de persoon die de karakters heeft gemaakt en de franchise al een verdomde periode van drie decennia verzorgt."

De regisseur van de laatste drie Chucky-films (Seed, Curse en Cult of Chucky) voelt zich gekleineerd omdat de makers van de remake Mancini's goedkeuring willen hebben. "Die heb ik hen beslist niet gegeven. Ik twijfel om er meer over te zeggen, want ik wil niet klinken alsof ik teveel zeur. Maar de producenten van de remake zijn de producenten van 'It.' Hoe zouden zij zich voelen als ik en David via een maas in de wet onze eigen versie van Pennywise zouden maken?"


"Ik kan me voorstellen dat ze het niet leuk zouden vinden," gaat Mancini verder. "Zo voel ik me. De mensen die aan de film werken weten niet wat voor invloed het zal hebben op mijn inkomstenbron. Het gaat niet alleen over een loonstrookje. Het is erg persoonlijk. En MGM knoeit daar mogelijk mee."

Het nieuws van de remake verscheen rond de tijd dat Mancini zijn eigen plannen openbaar maakte. Regisseur Lars Klevberg (Polaroid) en schrijver Tyler Burton Smith (Kung Fury 2) zitten achter de nieuwe versie. Ze hebben beroep gedaan op acteurs als Aubrey Plaza en Brian Tyree Henry. De nieuwe Child's Play zal om een Stranger Things-achtige groep van kinderen draaien. Deze keer wordt Chucky niet een moordenaar die met gebruikmaking van een spreuk zichzelf in het lichaampje van een pop plaatst, maar een hypermodern stuk speelgoed met mankementen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik geef hem helemaal gelijk

lamoteg

Avatar

Geef mij maar de oude Chucky! Ze zouden beter gewoon een andere pop nemen en andere naam voor de film!

pete928s

Avatar

lekker boycotten die nieuwe versie

Moviemagic

Avatar

Wacht eerst even af of het allemaal zo slecht wordt. Hadden ze het onder een andere naam gedaan dan wordt het weer een een chucky-knockoff genoemd. Ik vond met name het laatste deel weer even leuker worden sinds de komische andere delen.

Goku32

Avatar

Moviemagic daar heb je wel gelijk in. Want meschien word dit wel heel erg vet

nieuwslaatste nieuws

meest populair