Bedenker Chucky is alles behalve blij met 'Child's Play'-remake

Bedenker Chucky is alles behalve blij met 'Child's Play'-remake

Don Mancini is nog steeds bezig met de avonturen van de gestoorde pop Charles Lee Ray.

Liefhebbers van de moordlustige pop Chucky en diens filmserie Child's Play kunnen hun geluk niet op. Volgend jaar krijgen we namelijk een nieuwe versie van het origineel, terwijl de maker van de oorspronkelijke reeks - Don Mancini - levendig werkt aan een tv-serie en vermoedelijk nog meer films. Dat zit de Amerikaanse filmmaker wel dwars om eerlijk te zijn. Een remake had van hem niet gehoeven. Daarom werkt hij er ook niet aan mee.

Dat vertelde hij deze maand in een Post Mortem-podcast. "MGM behoudt de rechten van de eerste film, dus die rebooten ze. Ze hebben aan (producent) David Kirschner en mij gevraagd of we uitvoerende producenten wilden zijn. We zeiden 'Nee, dank je', want we hebben onze eigen voortdurende en welvarende zaken met Chucky. Vanzelfsprekend kwetste dat mijn gevoelens."

Bekijk de afbeeldingMancini legde enigszins geprikkeld uit: "Weet je, ik had zojuist twee films afgerond. Dus neem het mij niet kwalijk als ik in de verdediging schiet, maar ze hebben allebei een score van 83% op Rotten Tomatoes behaald. Ondanks dat ze niet in de bioscoop zijn uitgebracht zijn ze wel positief onthaald. En ik ben tevens wel de persoon die de karakters heeft gemaakt en de franchise al een verdomde periode van drie decennia verzorgt."

De regisseur van de laatste drie Chucky-films (Seed, Curse en Cult of Chucky) voelt zich gekleineerd omdat de makers van de remake Mancini's goedkeuring willen hebben. "Die heb ik hen beslist niet gegeven. Ik twijfel om er meer over te zeggen, want ik wil niet klinken alsof ik teveel zeur. Maar de producenten van de remake zijn de producenten van 'It.' Hoe zouden zij zich voelen als ik en David via een maas in de wet onze eigen versie van Pennywise zouden maken?"


"Ik kan me voorstellen dat ze het niet leuk zouden vinden," gaat Mancini verder. "Zo voel ik me. De mensen die aan de film werken weten niet wat voor invloed het zal hebben op mijn inkomstenbron. Het gaat niet alleen over een loonstrookje. Het is erg persoonlijk. En MGM knoeit daar mogelijk mee."

Het nieuws van de remake verscheen rond de tijd dat Mancini zijn eigen plannen openbaar maakte. Regisseur Lars Klevberg (Polaroid) en schrijver Tyler Burton Smith (Kung Fury 2) zitten achter de nieuwe versie. Ze hebben beroep gedaan op acteurs als Aubrey Plaza en Brian Tyree Henry. De nieuwe Child's Play zal om een Stranger Things-achtige groep van kinderen draaien. Deze keer wordt Chucky niet een moordenaar die met gebruikmaking van een spreuk zichzelf in het lichaampje van een pop plaatst, maar een hypermodern stuk speelgoed met mankementen.

NieuwsFilm

meest populair