'Hollywood is vrouwonvriendelijk en er moet wat gaan veranderen'

Het is hoog tijd dat er wat gaat veranderen in Hollywood.

Volgens acteur Kurt Russell (The Christmas Chronicles, Guardians of the Galaxy Vol. 2) hebben vrouwen het veel moeilijker dan mannen in de filmwereld. Russell draait natuurlijk al wat jaren mee in Hollywood en weet dan ook als geen ander hoe het er écht aan toegaat in de - volgens hem seksistische - filmindustrie.

In een nieuw interview heeft Kurt Russell (67) hard uitgehaald naar de Amerikaanse filmindustrie. Volgens de acteur is Hollywood behoorlijk seksistisch en hebben vrouwen een ongelijke positie. "Als je kijkt naar alles wat Hollywood in het verleden heeft voortgebracht, kun je niet anders dan concluderen dat vrouwen het in dat wereldje moeilijker hebben dan mannen", vertelt Russell, die wel verwacht dat deze seksistische houding in de nabije toekomst gaat veranderen.

Leeftijdsdiscriminatie
Volgens Russell worden vrouwen sneller afgeschreven dan mannen en past men in de filmwereld steevast leeftijdsdiscriminatie toe. "Vrouwen die ouder worden verliezen zogenaamd hun goede uiterlijk en aantrekkelijkheid, terwijl men van mannen juist zegt dat ze steeds intelligenter en wijzer worden", verzucht hij. Russell vindt het dan ook hoog tijd worden dat Hollywood het seksisme eens goed aanpakt. Hij beweert deze problemen al heel zijn carrière te zien.

NieuwsFilm

meest populair