Horrorfilm 'Conjuring 3' is weer gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Horrorfilm 'Conjuring 3' is weer gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Een nieuwe griezelfilm in het succesvolle horroruniversum.

Regisseur James Wan (Aquaman, Furious 7) was verantwoordelijk voor de eerste twee Conjuring-films. In juli volgend jaar verschijnt het derde deel, ditmaal geregisseerd door Michael Chaves (The Curse of La Llorona). In een nieuw interview heeft Wan, die betrokken blijft als producent, een aantal plotdetails bevestigd. Zo gaat The Conjuring 3 inderdaad draaien om een moordzaak.

James Wan had onlangs een interview met Bloody Disgusting en daarin bevestigde hij een aantal details over The Conjuring 3. Zoals eerder bekend was, draait dit derde deel ook weer om een 'waargebeurd verhaal'. "Deze film gaat over een man die terechtstaat voor moord en claimt dat hij bezeten was door een demon", bevestigt Wan. "Het was de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat een verdachte dat aandroeg als reden, of als excuus". Natuurlijk zijn Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) ook weer van de partij.

Duivelse rechtszaak
Hoewel Wan verder niets prijsgeeft, wordt The Conjuring 3 vermoedelijk een verfilming van de waargebeurde rechtszaak tegen Arne Cheyenne Johnson uit 1981. Hij stond terecht voor de moord op zijn huisbaas. Johnson verdreef eerder samen met de Warrens een demon uit het lichaam van een jongetje, maar de kwelgeest nam vervolgens Johnson zelf over. Met dit verhaal wisten hij en zijn advocaat de rechtbank niet te overtuigen. Hij heeft uiteindelijk vijf jaar in de gevangenis gezeten.

The Conjuring 3 spookt vanaf 11 september 2020 in de Nederlandse bioscoopzalen rond.

NieuwsFilm

meest populair