De vijf beste James Bond slechteriken

De vijf beste James Bond slechteriken

Met een paar heel iconische 007-schurken.

Verleden week keken we naar de slechteriken uit de vierentwintig reeds verschenen James Bond-films. Hieronder zie de vijf slechteriken die de meeste stemmen kregen!


1. Raoul Silva door Javier Bardem
Skyfall (2012)

De beste slechterik uit de reeds verschenen officiële James Bond-films is Raoul Silva, de slechterik van Javier Bardem. Hij was te zien in de financieel meest succesvolle Bond-film tot op heden, geregisseerd door Sam Mendes. Silva heeft maar één doel: wraak nemen op M. Zij heeft de voormalig MI6-agent verraden. Hij slaagt door enigszins in, maar hij betaalt zelf ook de rekening voor zijn daden.



2. Le Chiffre door Mads Mikkelsen
Casino Royale (2006)

Deze slechterik was de eerste slechterik die het moest opnemen tegen de James Bond-film van Daniel Craig. In de film van Martin Campbell blijkt Le Chiffre een crimineel die fungeert als bankier voor terroristen. Na het bekende potje poker is het snel gedaan met Le Chiffre.



3. Auric Goldfinger door Gert Fröbe
Goldfinger (1964)

Na de moderne slechteriken kom Auric Goldfinger uit de 55 jaar oude Bond-film Goldfinger, misschien wel de beste Bond-film ooit gemaakt. De slechterik en tegenstander van Sean Connery's Bond werd gespeeld door wijlen Gert Fröbe. Goldfinger blijkt een rijke zakenman die druk bezig is om de macht over de wereldwijde goudhandel te krijgen. Uiteraard mislukt dit snode plan. Aan het einde sterft de slechterik doordat hij uit een vliegtuig wordt gezogen.



4. Francisco Scaramanga door Christopher Lee
The Man with the Golden Gun (1974)

Ook deze acteur leeft niet meer. In de negende James Bond-film The Man with the Golden Gun speelde Christopher Lee (The Lord of the Rings, Star Wars) de slechterik Francisco Scaramanga, een uiterst dure huurmoordenaar met een gouden wapen met gouden kogels. Alles draait om de 'solex agitator' en Roger Moore's Bond schiet uiteindelijk Scaramanga dood voordat hij zelf in de problemen komt.



5. Max Zorin door Christopher Walken
A View to a Kill (1985)

Deze slechterik werd gespeeld door Christopher Walken (The Deerhunter, Catch Me If You Can) en hij was de tegenstander van Roger Moore's 007. Zijn slechterik Max Zorin is de eigenaar van Zorin Industries en hij heeft het plan om Silicon Valley van de kaart te vegen, zodat hij een monopolie zal hebben op de microchipmarkt. Deze Bond-slechterik komt om als hij van de Golden Gate Bridge afvalt.



NieuwsFilm

meest populair