Serieus: Angelina Jolie wil president van Amerika worden!

Serieus: Angelina Jolie wil president van Amerika worden!

De actrice zou die stap serieus overwegen als het nodig mocht zijn.

Hollywoodster Angelina Jolie (Maleficent 2, Unbroken) is bereid om een carrièreswitch te maken richting de politiek en wil zelfs een gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap als zij denkt dat ze het verschil zou kunnen maken, zo vertelt ze in het radioprogramma Today op BBC Radio 4.

Actrice Angelina Jolie (43) heeft stiekem wel oren naar een baan in de politiek, zo hintte ze eerder deze week sterk in een interview op de radio. Presentator Justin Webb vroeg haar naar een mogelijke politieke carrière. "Twintig jaar geleden zou ik hebben gelachen om het idee", antwoordt Jolie. "Vandaag de dag ga ik echter waar ik nodig ben". Mocht ze het nodig vinden, dan zou Jolie zich dus best willen kandideren voor de Democratische Partij.

Relevante werkervaring
Hoewel Jolie niet helemaal zeker weet of ze wel geschikt is voor een politieke loopbaan, heeft ze al wel de nodige ervaring opgedaan op het internationale toneel. Als speciaal gezant van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, is ze bij vele campagnes en hulpacties betrokken geweest. "Ik werk nu al veel met overheden en krijgsmachten samen. Ik krijg nu ook veel dingen voor elkaar zonder titel", vertelt Jolie. "Laat ik er dus maar voorlopig over zwijgen", concludeert ze cryptisch.

NieuwsFilm

meest populair