Loki onder invloed in 'The Avengers'

Is hij dan geen slechterik?

In het Marvel Cinematic Universe was het personage Loki al vijf keer te zien. Naast zijn optreden in de drie Thor-films was hij ook te zien in The Avengers uit 2012 en Avengers: Infinity War van eerder dit jaar. Via een officiële beschrijving blijkt dat Loki onder invloed was tijdens zijn daden in The Avengers.

Op Marvels officiële personagepagina over Loki staat te lezen dat Loki's geest onder controle was van de Mind Stone:

"Aangekomen bij het Sanctuary via een wormgat veroorzaakt door de Bifrost, ontmoette Loki de Other, heerser van het oude ras van buitenaardsen, de Chitauri, en Thanos. Hij bood de 'God of Mischief' heerschappij aan over het favoriete rijk van zijn broer, de Aarde. In ruil daarvoor vroeg Thanos de Tesseract. Loki kreeg vervolgens de Scepter die fungeerde als een middel om de geest van anderen te controleren. Buiten zijn medeweten, beïnvloedde de Scepter ook Loki en voedde zijn haat tegen zijn broer Thor en de bewoners van de Aarde."

Hiermee is duidelijk dat Josh Brolins Thanos Loki heeft misleid en hem dus beïnvloedde in zijn daden. Dit maakt Loki gelijk een stuk minder een slechterik. Ook maakt het duidelijk waarom Loki in vervolgfilms een stuk toegankelijker werd en minder of geen haat had richting zijn sterkere broer, Chris Hemsworths Thor.

Eind april wordt duidelijk of Loki ook te zien is in Avengers: Endgame.



NieuwsFilm

meest populair