Dwayne Johnson blijft glimlachen na ontvangst 'Baywatch'-Razzie

Dwayne Johnson blijft glimlachen na ontvangst 'Baywatch'-Razzie

De komedie uit 2017 kreeg een eigen, speciale categorie.

Skyscraper-acteur Dwayne Johnson zit niet graag stil. Vooral de laatste paar jaren heeft hij het ene spektakel na het andere uitgebracht. Natuurlijkerwijs is niet alles even rijkelijk omarmd. Een titel die filmkenners vast wel voorbij hebben zien komen is Baywatch, die gebaseerd is op de gelijknamige tv-serie. Deze zag in 2017 het daglicht en Johnson was te zien naast acteurs als Zac Efron en Alexandra Daddario.

De critici moesten er niet veel van hebben en kraakten de komedie dan ook goed af. De Golden Rasberry Awards - oftewel de Razzies - beloonden Baywatch met maar liefst vijf nominaties, waaronder voor slechtste film en slechtste acteur (Efron). Begin 2018 vernam Johnson zat ze er één hadden binnengehaald. Tijdens de afgelopen kerstdagen kreeg de acteur, die al eerder de verantwoordelijkheid van de mislukking op zich nam, het beeldje eindelijk binnen en deelde dat aan zijn volgers op Instagram. Hij kan er nog steeds om glimlachen.


Johnson beschrijft dat hij na een lange periode van filmopnames thuiskwam en op het kantoor twee kerstcadeaus aantrof. Een geschenk van Disney, die wereldwijd vijf miljoen keer de soundtrack van animatiefilm Moana / Vaiana heeft verkocht, en de Razzie voor het maken van Baywatch. De acteur meldt: "Gecategoriseerd als een film die zo bedorven en bagger is, dat je er daadwerkelijk van bent gaan houden."

Toen de Razzies aan het begin van 2017 bekendgemaakt werden, accepteerde Johnson de prijs op nederige en vriendelijke wijze. In een video legde hij uit: "Kijk, we maakten 'Baywatch' met de beste bedoelingen, maar zo is het niet uitgepakt." De 46-jarige Amerikaan bedankte nochtans de critici en filmliefhebbers die de komedie hebben gezien. Deze werd ook genomineerd voor slechtste scenario en slechtste prequel, remake, rip-off of vervolg.

NieuwsFilm

meest populair