Na ophef: Kevin Hart overweegt presentatie Oscars opnieuw

En krijgt daarbij steun van Ellen DeGeneres!

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences wil komiek Kevin Hart (Night School, Jumanji: Welcome to the Jungle) toch terug als presentator van de Oscaruitreiking, zo vertelt Ellen DeGeneres in haar talkshow aan Hart. Eerder trok Hart zich terug nadat er een aantal oude, homofobe tweets van hem opdoken.

De Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart (39) zou opnieuw in gesprek zijn met het bestuur van de Academy. De organisatie achter de Oscars wil graag dat Hart de presentatieklus heroverweegt. Eerder deze week was Hart te gast bij de talkshow van Ellen DeGeneres. "We hebben dit verkeerd aangepakt en zien hem graag terug als host", zou een van de leden hebben gezegd tegen DeGeneres.

Tweede kans
In december werd Hart aangekondigd als presentator. Binnen één dag trok hij zich echter weer terug, omdat er ophef was ontstaan over zijn homofobe opmerkingen in het verleden. DeGeneres, zelf getrouwd met een vrouw, vond Harts woorden ook kwetsend, maar vergeeft hem wel. "Je bent duidelijk gegroeid als mens en je hebt meerdere keren je excuses aangeboden", zei ze tegen hem.

DeGeneres heeft de show zelf twee keer gepresenteerd en gunt Hart de klus van harte. "Luister niet naar die kleine groep haters. Er zijn genoeg mensen die je graag zouden willen zien als presentator", geeft ze Hart mee. De komiek geeft aan opnieuw in gesprek te gaan met de Academy. "Ik ben blij dat we dit goede gesprek met elkaar hebben gehad", zegt Hart tegen DeGeneres. "Ik laat het jou als eerste weten", belooft hij.


Kritiek
Niet iedereen is even blij met deze ontwikkeling. Sommigen betwijfelen of Hart daadwerkelijk is gegroeid als mens. Drie jaar geleden zei hij nog in een Amerikaans blad: "Mijn grootste angst is dat mijn zoon een homo is". Anderen vinden de Academy hypocriet. De organisatie zou nog geen vervanger hebben weten te strikken en zou zelfs al een draaiboek hebben klaarliggen voor een show zonder presentator.

NieuwsFilm

meest populair