SBS6 hakt 'Titanic' in tweeën: kijkers razend!

SBS6 hakt 'Titanic' in tweeën: kijkers razend!

Naast reclames vliegt onaangekondigd Hart van Nederland tussendoor.

De doorgewinterde, vaak wat oudere kijkers zijn het ondertussen gewend: films kijken via de authentieke commerciële televisiezenders als RTL4 en SBS6 worden continu, en misschien wel steeds vaker onderbroken met reclameblokken. Niet iedereen vindt dit een probleem. Het is een mooi moment om even naar de wc te gaan of je cola bij te tappen, al is daar tegenwoordig ook gewoon een pauzeknop voor. Maar het kan ook velen malen erger. SBS6 besloot maar weer eens onaangekondigd een film door midden te hakken.

Zondag werd door de zender Titanic voor een zoveelste keer vertoond. De Oscarwinnaar van James Cameron werd echter nog voor de ijsberg afgerond. Althans, de dagelijkse programma's Hart van Nederland en vervolgens Show Nieuws werden uitgezonden en pas daarna ging Titanic verder. Het leverde SBS6 heel wat commentaar op via onder meer Twitter. Dit ook omdat nergens werd vermeld dat de film onderbroken zou worden.





Een reactie van SBS6 over de menselijke fout: "Bij een film die langer dan twee uur duurt, kan het dus gebeuren dat deze onderbroken wordt voor Hart van Nederland."

Voor wie vaker films kijkt op de commerciële zenders weet dat dit inderdaad vaker gebeurt. In het verleden durfde SBS6 al onder meer de Harry Potter-films, Home Alone 2, Inception en The Lone Ranger te onderbreken. Daarnaast zijn ze er overigens ook niet vies van om een film naar eigen inzicht in te korten, en een enkele keer komt het voor dat een film het einde helemaal niet haalt. In het verleden werd bijvoorbeeld de complete achtervolgingsscène op het water uit Face/Off geknipt door RTL4.

NieuwsFilm

meest populair