Algemeen

SBS6 hakt 'Titanic' in tweeën: kijkers razend!

Naast reclames vliegt onaangekondigd Hart van Nederland tussendoor.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De doorgewinterde, vaak wat oudere kijkers zijn het ondertussen gewend: films kijken via de authentieke commerciële televisiezenders als RTL4 en SBS6 worden continu, en misschien wel steeds vaker onderbroken met reclameblokken. Niet iedereen vindt dit een probleem. Het is een mooi moment om even naar de wc te gaan of je cola bij te tappen, al is daar tegenwoordig ook gewoon een pauzeknop voor. Maar het kan ook velen malen erger. SBS6 besloot maar weer eens onaangekondigd een film door midden te hakken.

Zondag werd door de zender Titanic voor een zoveelste keer vertoond. De Oscarwinnaar van James Cameron werd echter nog voor de ijsberg afgerond. Althans, de dagelijkse programma's Hart van Nederland en vervolgens Show Nieuws werden uitgezonden en pas daarna ging Titanic verder. Het leverde SBS6 heel wat commentaar op via onder meer Twitter. Dit ook omdat nergens werd vermeld dat de film onderbroken zou worden.

Een reactie van SBS6 over de menselijke fout: "Bij een film die langer dan twee uur duurt, kan het dus gebeuren dat deze onderbroken wordt voor Hart van Nederland."

Voor wie vaker films kijkt op de commerciële zenders weet dat dit inderdaad vaker gebeurt. In het verleden durfde SBS6 al onder meer de Harry Potter-films, Home Alone 2, Inception en The Lone Ranger te onderbreken. Daarnaast zijn ze er overigens ook niet vies van om een film naar eigen inzicht in te korten, en een enkele keer komt het voor dat een film het einde helemaal niet haalt. In het verleden werd bijvoorbeeld de complete achtervolgingsscène op het water uit Face/Off geknipt door RTL4.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

OMG. Nog steeds lopen mensen te klagen over iets wat SBS AL JAREN doet! Daarom kijk ik AL JAREN geen film meer op SBS/RTL, al was het vanwege de reclames tijdens de films.

Films kijken in de cinema is bij mij al jaren de standaard.
Reclames alleen voor de film en geen pauze. Zo simpel als het maar kan. Plus kopen van films. Vaak wel te maken met die verplichte Brein reclames, maar verder niks bijzonders.
Vroegah huren via de videotheek, tegenwoordig streamen.

Ongelooflijk dat je in deze tijden nog films en series via de commercielen gaat kijken, terwijl je in principe beter af bent met streamingservices (of illegaal downloaden). Hoe moeilijk kan je het zelf maken. Maar nee, die nitwits gebruiken Twitter om te klagen dat hun film weer eens is gesplitst.

Moviemagic

Avatar

Als je een film wilt kijken zijn er tegenwoordig zoveel opties. Als je deze gaat kijken op een zender zoals RTL dan moet je ook niet zeiken of reclames en idiote programma's als Hart van Nederland. Als je een film kijkt wil je er helemaal inzitten en niet van een scene gaan waarbij er geroepen wordt dat er een ijsberg komt naar een reclame over vaginale schimmel. Accepteren mensen als je zulke zenders bekijkt. Er zijn andere opties.

nooffencetaken

Avatar

Ik zat hem ook te kijken. Eerst hart van Nederland, toen een stukje shownieuws, en uiteindelijk piets weerbericht. Maar in die tussentijd kon ik mooi mijn mailtjes beantwoorden en filmtotalen ;)

Frietgezicht

Avatar

Shownieuws had helaas geen nieuws over paardenbek Glennis Glace maar wel dat Dave Roelvink vader was geworden van een hond. Wie wil dat nou niet weten?

SuPa

Avatar

De reden dat ik nooit een film kijk op SBS. Reclame blokken zijn vervelend, maar overkomelijk. Een film onderbreken voor HvN, Shownieuws en Piets weerbericht is werkelijk waar te kansloos voor woorden.

Sparrow_LW

Avatar

Jezus.... dit doet SBS al vanaf het moment dat ze bestaan... vroeger wilden ze ook nog wel eens scene's uit een film knippen om hem passend te maken tot half elf... das nog erger.... maar geen idee of ze dat nog doen, want ik mijd SBS zoveel ik kan....

Mothercopper

Avatar

Doe wat met je leven ipv te zitten zeiken over een film die halverwege wordt onderbroken.

GreenHornet

Avatar

6 is ook niet geschikt als film zender

John Wayne

Avatar

Daarom kijk ik thuis alleen maar films en series op Blu-ray, Dvd en Netflix.

Kiritowolf

Avatar

Pathethuis.
Apple streaming dienst
Opgelost
Wie kijkt er dan nog tv zenders het is 2019...

Jaws

Avatar

ik kijk al jaren niet naar dat soort zenders. En neem nooit wat op. al die neppers op die zenders. Allen maar emo tv. veel kijkers veel geld dat is het enige waar het omdraait.

donniebrasco

Avatar

Überhaupt triest wat de hele fam. De Mol produceert, begrijp sowieso niet waarom er nog mensen naar kijken!

Decepticon

Avatar

Ze presteren het gewoon om een film als Home Alone 2, die net 2 uur duurt, te onderbreken met Hart van Nederland en Shownieuws, dat is toch triest!! En dan ook nog eens een reclameblok in dat laatste stukje!!
Daar kijken ook kinderen naar, heren van SBS6!!

Wij zaten met de hele familie op die kerstdag bij mijn ouders en 2 nichtjes van mij wilden de film graag kijken.
Nu heb ik helaas Home Alone 2 niet in mijn collectie, anders had ik die mee kunnen nemen. Had dat wel een dvd moeten zijn, want mijn ouders hebben geen blu-ray speler.
Mijn zus en nichtjes zijn tijdens HvNL maar naar huis gegaan.

Zembo

Avatar

Kijk, dit zijn pas azijnzeikerds.

Blockbuster

Avatar

Ehhh... toen ik Titanic in de bioscoop zag zat er ook een half uur pauze tussen. Anders is het voor velen een te lange zit en de bios wil natuurlijk ook dat er zoveel mogelijk gesnackt en gezopen wordt. Het stond trouwens gewoon in de tv-gids dat HvNL om 22:30 komt en Titanic daarna weer verder ging tot 00:45 uur. Wat Home Alone betreft: die films werden de dag erna in de vooravond van NET 5 herhaald, zonder HvNL enzo. Ik stoor mij niet aan HvNL ertussen, precies wat FT zegt: kun je mooi wat anders doen. Je weet dat je zoiets kunt verwachten op tv. Zelfs de BBC doet het bij prime time films als 10 oçlock news moet beginnen. Anders moet je gewoon de dvd opzetten.

Chrischzz

Avatar

Het is een verschrikking.. #sarcasme
Maar dit gebeurd idd al jaren.

Als ik perse een film wil zien die op tv uitgezonden wordt, dan neem ik hem wel op. Maar zoals ik op FB al zei, tegenwoordig kunnen zenders dus instellen dat je een film niet mag doorspoelen. Dan gaat deze er meteen weer af ook.

En er zijn nog steeds zenders die films censureren. Gladiator laatst was ook de gecensureerde versie.. dat is gewoon triest

chefry1983

Avatar

Het is 2019, wie kijkt er nog films op tv? Zoals bovenstaande personen al aangeven, er zijn tegenwoordig zoveel andere opties om film te kijken zonder reclame

rainking

Avatar

Slechtste wat de Titanic overkomt sinds de ijsberg.

Timer

Avatar

Ergste wat SBS ooit gedaan heeft in deze context is het geluid van de vallende kokosnoot in Cast Away vervangen door de tune van Popstars. Hoe haal je het in je hoofd? Reinste kunstverminking.


https://www.youtube.com/watch?v=ZPa9-sh7Aqg

ajleppink

Avatar

Ik kijk sowieso geen films bij SBS6. Zij doen dit al jaren zo.

MikeyMo

Avatar

Dat mensen nog films kijken op reguliere TV zenders is voor mij het meest schokkende aan dit artikel

SuPa

Avatar

@Timer ze hebben ook weleens reclame gemaakt voor K3 tijdens een film. door een lied van K3 af te spelen ipv de muziek in de film of het K3 logo op de maan te projecteren. Wat een kutzender is SBS

Ook een keer mee gemaakt dat een film werd onderbroken voor HvN en vervolgens niet eens verder ging. Nogmaals, wat een kutzender.

bigmichiel

Avatar

Haha, films kijken op de commercieel, en dan ook nog SBS. En dan verbaasd zijn, gekkies dat t zijn.

Goku32

Avatar

Dus de film was om 3 uur snachts afgelopen of zo hahahahaha koop het gewoon, op dvd

Symn

Avatar

Wie in de hel kijkt er nog films op TV!?

Dit is trouwens geen 'menselijke fout' hoor. Dit is gewoon zo geprogrammeerd.

MovieWanker

Avatar

Tja, is ook pas de eerste keer dat dat gebeurd he??? Is toch niks nieuws?
Wie kijkt er überhaupt nog een film op de commerciëlen dan, is toch totaal niet te doen. SBS6 spant helemaal de kroon.

Bintzak

Avatar

Dit dus, daarom kijk ik geen Tv. Lang leve Netflix.

Tim78

Avatar

Weet je wat nog erger is, zijn er nou echt nog steeds mensen die Titanic willen zien, of sterker nog nooit hebben gezien Smiley face

Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven dat ik haast nooit Meern lineaire tv kijk. En de dingen die ik wil zien neem ik op, kijk ik later. Maar wat SBS doet slaat alles. Kan miss nog wel in het tijdperk zonder streaming maar met de ontwikkelingen van Netflix en andere diensten kan je alles voor paar tientjes per maand bekijken.

Niemand maar dan ook niemand gaat dan nog films kijken met 10 reclameblokken ertussen

NieuwsFilm

meest populair