Algemeen

Harkonnen-leider voor 'Dune' gevonden!

De film van Denis Villeneuve komt in een stroomversnelling.

door Bram de Groot om 10:31 in Algemeen
Eerder deze week werd duidelijk dat Dave Bautista (Avengers: Infinity War, Spectre) te zien zal zijn als "Beast" Rabban in de nieuwe Dune. Nu is duidelijk wie de voornaamste slechterik gaat spelen!

Het is Stellan Skarsgård (The Avengers, Nymphomaniac) die te zien zal zijn als Baron Vladimir Harkonnen. Dit is niet alleen de oom van het personage van Bautista. Ook is het de voormalige heerser van Arrakis en de tegenstander van Paul Atreides (Timothee Chalamet) en zijn familie, waaronder Rebecca Ferguso's Lady Jessica.

De film zal zich waarschijnlijk vooral richten op de strijd tussen de The Fremen, met Paul Atreides voorop, en de Harkonnen, met het personage van Skarsgård aan de leiding. Ook wordt er mogelijk ingezoomd op de grondstof Spice, en de enorme zandwormen die op de zandplaneet wonen. In de film uit 1984 speelde Kenneth McMillan (zie foto) de rol van de slechterik.
 
De film van Legendary Pictures en Blade Runner 2049-regisseur Denis Villeneuve lijkt hiermee in de stroomversnelling te zijn komen en wie weet gaan de opnames al snel van start, zodat we de film mogelijk al in 2020 kunnen zien.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Lijkt me een goede casting. In 'The Negotiator' speelt hij dacht ik ook een badguy.
Hij zal de nodige smink krijgen en wat extra massa en natuurlijk suspense generators.

Wederom: hier kijk ik naar uit!!!

Goku32

Avatar

Ben benieuwd wat ze hierzo van gaan maken. Vind die van 1984 geweldig

Maac

Avatar

Eigenlijk heeft geen enkel artikel over deze film toegevoegde waarde. Niemand die goed bij zijn hoofd is gaat deze missen zodra die in de bioscoop te zien is!

Thiver

Avatar

Maac "Eigenlijk heeft geen enkel artikel over deze film toegevoegde waarde. Niemand die goed bij zijn hoofd is gaat deze missen zodra die in de bioscoop te zien is!"

Ik ben benieuwd waar je dat op baseert. Denis Villeneuves laatste film presteerde ondermaats en de laatste Dune-verfilming was ook niet bepaald een doorslaand succes.

Master Of Films

Avatar

zodat we de film mogelijk al in 2020 kunnen zien.
Hoop het. Ben een beetje verwend geraakt, doordat Villeneuve vijf jaar lang een (goeie) film in de cinema zalen propte.

Prince John

Avatar

Een nieuwe Villeneuve is altijd iets om naar uit te kijken, en de cast wordt ook al heel netjes!

Maac

Avatar

Thiver "Ik ben benieuwd waar je dat op baseert. Denis Villeneuves laatste film presteerde ondermaats en de laatste Dune-verfilming was ook niet bepaald een doorslaand succes."
Ik denk dat je mijn comment verkeerd begrepen hebt. Ik zei dat niemand die goed bij zijn hoofd is deze film gaat missen in de bioscoop. Dat vond ik ook bij Blade Runner 2049 die inderdaad financieel slecht presteerde. Mijn comment zegt dus niets over de financiële resultaten van Villeneuves films, maar iets over wat ik vind van de kwaliteit van zijn films en wat ik vind van hedendaagse bioscoopgangers.

Master Of Films

Avatar

Maac "maar iets over wat ik vind van de kwaliteit van zijn films en wat ik vind van hedendaagse bioscoopgangers."

Tja als je kijkt naar de financiële resultaten van Jurassic World: Fallen Kingdom, Fifty Shades Freed, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald & Venom dan snap ik wel wat jij van de hedendaagse bioscoopgangers vindt.

Maac

Avatar

^Precies. Ieder z’n ding natuurlijk, maar geen enkel artikel hoeft mij ervan te overtuigen dat dit weer een fantastische film wordt. Villeneuve kan blijkbaar geen slechte films maken.

Mav Damian

Avatar

Maac "geen enkel artikel hoeft mij ervan te overtuigen dat dit weer een fantastische film wordt. Villeneuve kan blijkbaar geen slechte films maken"
Amen!

tommieman

Avatar

Kan me alleen maar aansluiten bij Maac en zijn medestanders .
Na Episode IX (zet hem op JJ) toch de film waar ik het meest naar uitkijk op dit moment .
De Dune wereld uit de boeken is geweldig en ja Villeneuve die kan er wat van

Thiver

Avatar

Maac "^Precies. Ieder z’n ding natuurlijk, maar geen enkel artikel hoeft mij ervan te overtuigen dat dit weer een fantastische film wordt."

Oké... maar je weet dat dit een nieuwsbericht is, toch? Nieuwsberichten zijn er om te informeren, niet om aan te prijzen.

Maac

Avatar

^Mwa, ik wil de redactie van Filmtotaal niet afvallen, maar “nieuws” lijkt nogal een breed begrip.
Ik snap dat dit artikel bedoeld is om te informeren en niet om aan te prijzen, maar wat ik bedoelde is dat geen enkel nieuws (goed of slecht) invloed zal hebben op het feit dat ik deze film in de bioscoop ga zien. Dat wil niet zeggen dat ze geen nieuwsberichten meer moeten plaatsen, maar dat het voor mij persoonlijk geen meerwaarde heeft. Zie het als een manier om mijn enthousiasme te uiten voor de nieuwe film van Denis Villeneuve.

NieuwsFilm

meest populair