Eerste reviews 'Glass' niet positief

Eerste reviews 'Glass' niet positief

Het derde deel in deze bijzondere trilogie wordt zwak beoordeeld door de internationale filmcritici.

De eerste recensies van M. Night Shyamalans nieuwste film Glass - het langverwachte vervolg op Split (2017) en Unbreakable (2000) - zijn binnen. Dit laatste deel van deze bijzondere trilogie weet de internationale filmcritici tot nu toe nog niet echt te overtuigen. De eerste reacties zijn dan ook niet bepaald positief.

Bekijk de afbeelding
Op het moment van schrijven heeft Glass een Rotten Tomatoes-score van 37%. Er zijn tot nu toe dertig reviews gepubliceerd en het gemiddelde cijfer komt slechts uit op een magere 5. Hieronder lees je een selectie van vijf recensies.

Digital Spy
Het is slim van Shyamalan dat hij van Glass geen echte blockbuster heeft gemaakt. De film bevat verpletterende vechtscènes, maar is tegelijkertijd meer geïnteresseerd in grote ideeën dan in enorme decors. Shyamalen zet de toon van Unbreakable en Split voort; ook Glass is weer een donkere, psychologische thriller. Bovendien zijn de superheldenelementen realistisch.

Entertainment Weekly
Net als zijn filmpersonages op het scherm, worstelt Shyamalen hier met zijn gave - zijn talent om het publiek te verrassen met onverwachtse wendingen. Glass mist die speelse sfeer. We hebben het allemaal al eens eerder gezien. Ja, je zult best onder de indruk zijn van de wereld die Shyamalen heeft gecreëerd, maar het zou ook prettig zijn om iets te kunnen voelen bij een film. Al met al is Glass meer half leeg dan half vol.

The Wrap
Als Unbreakable en Split inderdaad behoren tot de betere werken van Shyamalan, dan zit Glass ergens tussen die films en Shyamalans films die het enthousiasme onder het publiek flink hebben getemperd in. Shyamalan experimenteert genoeg in Glass en probeert zijn kijkers iets nieuws te bieden. Hij heeft vast nog genoeg verrassingen in petto.

Empire
Shyamalan blijft een ambitieuze, interessante regisseur. Echter, zijn schrijfwerk slaat hier de plank vaak mis. Zijn dialogen zijn weinig subtiel en juist erg overdreven en lomp. Glass is in de kern een vervolg op Split met een Unbreakable-sausje, maar is zwakker dan beide films. Glass bevat heus wel de nodige vermakelijke en enge momenten, waarvan de meeste te danken zijn aan de uitstekende acteerprestaties van McAvoy.

The Hollywood Reporter
Shyamalans dialogen zijn zwak. Je hoort de filmmaker soms meer zelf praten dan zijn personages als zij hun gedachten uitspreken over stripboekmythologieën en hoe de realisten op deze wereld die onverklaarbare zaken wegberedeneren. Dit ligt er allemaal te dik bovenop en daardoor lukt het de film niet om de beoogde gevoelige snaren aan te raken.


Glass verschijnt op 17 januari in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair