Algemeen

Officieel: Geen nieuwe 'Alien'-film in 2019

Er was de nodige hoop, maar helaas toch geen nieuw deel.

door Bram de Groot om 08:32 in Algemeen
Een paar weken geleden waren er misschien tegen beter weten in hoopvolle woorden te lezen over een mogelijke nieuwe film in de Alien-franchise. Online verschenen er namelijk allerlei uitingen rond de franchise die grootse zaken beloofden voor 2019. Nu is bevestigd dat er in ieder geval geen nieuwe film komt.

Tegenover Variety heeft 20th Century Fox' FoxNext verduidelijkt dat er geen nieuwe film komt, dus ook niet stiekem het Awakening-vervolg op Alien: Covenant. Die plannen lijken ergens onder- en achterin de ijskast te liggen.

Maar wat dan wel?
De promo-beelden blijken vooral te zijn voor Alien: Blackout, een game voor op de mobiel. Fans van de eerdere Alien-games werden dus (ook) teleurgesteld, aangezien er werd gehoopt op een vervolg op de goed ontvangen game Alien: Isolation uit 2014. Naast de mobile-game verschijnen er ook een stripboek, een boekversie van Isolation, een docu over de originele film van Ridley Scott en zes korte fanfilms.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Ik had graag de Alien-film van Blomkamp gezien. Ik zou überhaupt meer Alien-films willen zien, maar dan gewoon geen rommel zoals Covenant.

Civilian Supreme

Avatar

Hey!!! In een andere comment was ik het ook 100% met je eens Maac.

Precies wat je zegt!Weet niet wat zijn verhaal precies inhoud maar het zou mooi zijn als Ripley, Newt en Hicks terugkeren naar de aarde en dat dan blijkt dat het daar al helemaal vol zit met Xenomorphs. Het zou op zich ook wel grappig zijn als blijkt dat haar dochter helemaal niet is overleden maar dat ze dat alleen gezegd hebben zodat ze mee zou gaan op de vorige missie omdat ze toch niemand meer had om naar terug te gaan.

Begin van de film zou kunnen gaan over de Xenomorph invasie en Amanda als enige uitweg ziet om in cryosleep te gaan in de hoop het uit te zitten maar ondertussen wel een noodsignaal heeft geactiveerd waar het schip van Ripley op reageert.

Frietgezicht

Avatar

Erg jammer. Maar geef dan alsnog Blomkamp die kans. Weaver wil nog maar wordt er ook niet jonger op.

En als 2e maar mindere optie zou ik een vervolg op Alien Resurrection ook nog wel interessant vinden. Op het einde kwamen ze voor de eerste keer in de serie op de aarde aan en Weaver, Ryder(hot door Stranger Things) en Perlman kunnen dan allemaal weer meedoen.
Die film is niet erg goed maar vind hem vermakelijk en zeker geen franchise killer. Een sterk vervolg is mogelijk.

Maac

Avatar

@Civilian Supreme
Great minds think alike!

Devenace

Avatar

Lekker een vervolg op Covenant maken, ondanks dat ze niet heel goed waren (Prometheus) waren ze toch keigoed qua filmografie en verhaal.

Het niveau wat Ridley haalde met zijn beste slechtste films is niet eens haalbaar voor menig mens in dat genre, de xeno is geen bug zoals in Starship Troopers, het feit dat dit wel werkte in Aliens is puur om het survival horror element dat er was in gestopt.

Een all out bughunt oorlog op welke planeet zal de franchise voor eeuwig begraven.

Master Of Films

Avatar

Maac "Ik had graag de Alien-film van Blomkamp gezien. Ik zou überhaupt meer Alien-films willen zien, maar dan gewoon geen rommel zoals Covenant."
Helemaal met je eens Maac. Covenant & Prometheus was troep 1e klas. Uitleggen waar een Xenomorph vandaan komt, was nooit een issue geweest in de 1e Alien. Was ook nooit het punt geweest van de andere Alien films (en nee met de AvP film hou ik daar ook geen rekening mee).

Civilian Supreme "Weet niet wat zijn verhaal precies inhoud maar het zou mooi zijn als Ripley, Newt en Hicks terugkeren naar de aarde en dat dan blijkt dat het daar al helemaal vol zit met Xenomorphs."
Het is voor mij lang geleden dus hou daar rekening mee. Volgens mij was er een deleted scene van Alien: Resurrection waar Ripley & Call op Aarde zijn. De hint dat Xenomorphs huishouden heeft gehouden zou aanwezig moeten zijn als eind resultaat.

Mav Damian

Avatar

Meschien beter zo. De filmreeks begon ook van een meesterwerk naar een b film. Dan kwam Ridley Scott met zijn prequel films dat voor velen niet in de smaak vielen. Alle vervolgen en prequels miste gewoon de sfeer van de eerste Alien film.
En film van Blomkamp ik weet het niet. Die man heeft altijd coole concepten, maar als het bij verhaal neer komt is het vrij matig.
Het idee dat er Xenemorphs rondlopen op de aarde ik weet niet....

Zembo

Avatar

@ Mav Damian

Ik vind District 9 toch echt een meesterwerk. Elysium en Chappie waren iets minder maar desalniettemin een plezier om naar te kijken.

Goku32

Avatar

Gelukkig maar die laatste was niet goed vind ik

Colruiter

Avatar

Is de conclusie bij dit alles niet wederom: prequels sucken big time... Is er al een prequel-reeks van een franchise wel gelukt? ... Crimes of Grindelwald heeft de al twijfelachtige start van de recentste prequel-reeks ook al volledig vernietigd.

Maac

Avatar

^Silence of the Lambs had nooit een sequel hoeven krijgen, maar ik vond de prequel (Red Dragon) erg goed.

Chris23

Avatar

@colruiter: Better call Saul (dan heb je t ook wel gehad zo'n beetje)

NieuwsFilm

meest populair