'Chris Pratt vast en bidt 21 dagen lang voor God'

'Chris Pratt vast en bidt 21 dagen lang voor God'

Pratt hoopt zo dichter bij de Lieve Heer te komen.

Dat Hollywoodster Chris Pratt (Avengers: Endgame, Onward) strenggelovig is en trouw naar de kerk gaat, weten we al lang. De Bijbel heeft hem nu ook geïnspireerd om een dieet te volgen dat is gebaseerd op de vastenperiode van de profeet Daniël.

Chris Pratt (39) heeft zijn strenge dieet- en trainingsregime de afgelopen kerstvakantie even losgelaten, maar nu moet hij weer volop aan de bak. Met een speciaal dieet probeert hij alle overtollige kilo's namelijk weer kwijt te raken. Op Instagram vertelt hij dat hij op dit moment het 'Daniel Fast-dieet' aan het volgen is. En dat dieet is behoorlijk streng.

Over dit bijbelse dieet
Het Daniël-vasten is gebaseerd op de ervaringen van de profeet Daniël uit het Oude Testament. Deelnemers vasten gedeeltelijk en sommige producten mogen niet geconsumeerd worden. De meeste deelnemers volgen dit dieet voor een periode van 21 dagen en hopen zo ook dichter bij God te komen. Men moet dan ook een aantal keer per dag bidden.

Pratt mag volgens de algemene richtlijnen alleen water drinken. Hij mag verder alleen voedsel eten dat vanaf een zaadje is gegroeid, zoals groenten, fruit en granen. Het eten van dierlijke producten, zoals vlees, melk en eieren, is strikt verboden, evenals het consumeren van gefrituurd voedsel en producten die kunstmatige zoetstoffen bevatten.

Hallucineren
Zijn afvalstrijd valt samen met de persdagen voor The Lego Movie 2. Pratt denkt het dan ook zwaar te krijgen de komende dagen. "Je zult me waarschijnlijk zien hallucineren", laat hij zijn volgers weten.

NieuwsFilm

meest populair