Opnames 'World War Z 2' beginnen in maart!

Opnames 'World War Z 2' beginnen in maart!

Zombies onder regie van David Fincher? Dat kan haast niet misgaan!

Vandaag is bekend geworden dat de opnames van World War Z 2 in maart zullen starten. World War Z was oorspronkelijk een boek van Max Brooks, waarin werd gedocumenteerd hoe de mensheid het opneemt tegen zombies in een enorme oorlog. Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld en bevatte de nodige memorabele personages en grootse scenes. In de film bleef er nog maar weinig over van dit verhaal en zagen we met name hoe Brad Pitt als onderzoeker van de VN op zoek gaat naar een geneesmiddel voor de zombie-uitbraak.

De productie van World War Z liep ook niet bepaald vlekkeloos; regisseur Marc Forster had de nodige meningsverschillen met Pitt en andere crewleden en hele delen van de film werden met reshoots vervangen. Ondanks deze problemen was de film een groot succes bij het publiek en bracht wereldwijd 540 miljoen dollar in het laatje.

Het heeft ondertussen echter al meer dan vijf jaar geduurd om World War Z 2 op touw te zetten. J.A. Bayona was de oorspronkelijke keuze voor de regie van de film, maar werd uiteindelijk vervangen door David Fincher. Fincher, die Brad Pitt al driemaal eerder regisseerde, staat erom bekend dat hij zijn tijd neemt om een script te verfijnen. Aangezien dat script nu afgerond is, kunnen de opnames beginnen. Volgens Production Weekly is dit zelfs al in maart en zullen ze plaatsvinden in Spanje, Thailand en Atlanta. De werktitel van de sequel is Maximillian.

Wat vinden jullie ervan dat we vijf jaar na dato een vervolg krijgen op World War Z?



NieuwsFilm

meest populair