Algemeen

Toch een nieuwe 'Final Destination'

In 2011 verscheen het laatste deel.

door Bram de Groot om 09:37 in Algemeen
Een paar dagen geleden liet acteur Tony Todd nog weten dat hij weet waarom er geen meer vervolgen zijn verschenen in de Final Destination-franchise. Dit zou vooral komen door de kosten van die films ten opzichte van de veelal veel goedkopere (PG-13) horrorfilms die de laatste jaren veel succes kennen. Nu blijkt dat er toch wordt gewerkt aan een reboot.

The Hollywood Reporter meldt namelijk dat New Line de schrijvers Patrick Melton en Marcus Dunstan, bekend van meerdere delen in de Saw-filmreeks, aan het werk heeft gezet om een nieuwe Final Destination-start te realiseren. Op dit moment zijn verdere details niet voorhanden.


The Final Destination het succesvolst
Final Destination 5 uit 2011 was het laatste deel in de reeks en werd als enige echt goed ontvangen door critici en fans. Toch bleek het de financieel minst scorende vervolgfilm in de reeks, met $42,6 miljoen in de States. Wereldwijd was de score van de $40 miljoen kostende film met $157,9 miljoen overigens prima. Het vierde deel The Final Destination uit 2009 is het financieel best scorende deel, zowel in de States ($66,4 miljoen) als wereldwijd ($186,2 miljoen).

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lamoteg

Avatar

Het nieuwtje aan final destination destijds gaf voor mij veel voldoening. Eindelijk eens iets nieuws, fris, en vermakelijk.Als ze een reboot doen, misschien onmiddellijk een verhaallijn uitdokteren voor een aantal films. Zodat alles mooi in elkaar past. Misschien zoals ze nightmare on elmstreet maakten. De overlevenden van de film gingen dan in begin van volgende film dood. En ze mogen eens iemand laten leven ook e

Decepticon

Avatar

Deel 5 werd als enige echt goed ontvangen?? Dat meen je niet, die is toch echt wel het slechtst, samen met 4 en 5, deel 3 was al een stuk minder goed.
De eerste 2 delen zijn toch het beste imho!

Van mij mogen ze het proberen, maar ik ben bang dat ze er geen nieuwe draai aan kunnen geven en dat het gewoon een herhaling van zetten wordt.
Maar het moet uiteraard wel R-rated worden, anders hoeft het niet van mij.

Goku32

Avatar

Alleen deel 1 en 2 zijn vet, die staan ook in me kast, de rest is slecht. Maar een reboot waarom niet

chefry1983

Avatar

Deel 1 was fris en origineel maar de vervolgen werden steeds minder. Dus een nieuw deel hoeft echt niet. Verzin toch eens iets nieuws Hollywood

SeanDeNiro

Avatar

Ik vond alle delen wel vermakelijk. Het was wachten hoe iemand aan zijn/haar einde kwam. Die kerel die door het zwembad putje werd gezogen was wel een hoogtepuntje.

Spider-fan

Avatar

Voor Tony Todd fans ook wel aan te raden, de serie Dead of Summer uit 2016. Er is maar één seizoen van, maar het is wel een leuke serie. Het is wel de vraag waarom ze hem hier voor genomen hebben, want de serie is meer geïnspireerd door slashers van begin jaren '80 zoals Friday the 13th en Tony Todd is een horror-icoon vanaf begin jaren '90, door Candyman uiteraard. Een icoon uit Friday the 13th was misschien meer op zijn plaats geweest, maar het is toch een leuke, minder bekende rol van Todd.

Frietgezicht

Avatar

@ lamoteg, my man, na jouw compliment loop ik hele dag rond met een glimlach.

Maar idd, de insteek was erg verfrissend maar dat was imo na de 2e film al weg.
Het werd steeds meer b-voer met mindere acteurs en regisseurs en dus mindere films.

Op de dvd van de 1ste film stond nog iets waarbij we onze geboortedatum enz konden invullen en dan verscheen er wanneer je zou sterven.
Beetje creepy maar ze deden het ruim zodat iedereen nog wel een poos te leven had.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Er was eens een berichtje dat een nieuwe FD zich zou afspelen in de middeleeuwen ofzo?

Disclaimer: Dit bericht is geen kritiek op de auteur van dit artikel.

Sunspot

Avatar

Doe maar, mag best weer old skool zijn, als deel 2 of 3. Moet deel 5 nog kijken.

En inderdaad, budget moet wel goed zijn, was gewoon te merken het verschil in deel 1 en 2, vanaf 2 bijna zeker groter budget, gewoon goeie kills met boomstammen, van alles, dat is ook het leuke en het moment waarop het komt, dat is het succes natuurlijk, hoeft weinig aan veranderd te worden.

Hoewel een dieper verhaal wel mag

NieuwsFilm

meest populair