Algemeen

'Glass' stormt af op groots debuut

De voorspellingen zijn goed voor M. Night Shyamalan.

door Jim Pedd om 07:17 in Algemeen
Ondanks dat de eerste recensies van M. Night Shymalans Glass niet heel positief zijn, lijkt het box office debuut er niet minder om te worden. De verwachting is dat de film tussen de 105 en 120 miljoen dollar opbrengt tijdens zijn wereldwijde openingsweekend. Niet slecht voor Shyamalan, maar gezien de hype verbaast het ook niet.

Deadline meldt dat er uitgegaan wordt van een opbrengst van zo tussen de 105 en 120 miljoen dollar wereldwijd. Dat is veel meer dan voorganger Split, dat 45 miljoen dollar opbracht in zijn openingsweekend. Maar natuurlijk is de hype in dit geval een stuk groter: Glass is meteen ook een vervolg op Unbreakable en brengt niet alleen James McAvoy terug, maar ook Samuel L. Jackson en Bruce Willis.

Glass begint met een reeks escalerende gevechten tussen The Beast en David Dunn. Maar als de twee gevangen worden, komen ze terecht in een gevangenis waar ook Elijah Price, a.k.a. Mr Glass, blijkt te zitten. De grote vraag is of hun superkrachten echt zijn, of dat ze die verzinnen.

Vanaf vandaag in de Nederlandse bioscoop.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Oh sh*t, gisteren vergeten split te kijken, hoop dat dat geen probleem is.

Rich Art

Avatar

@adofmirosch: Het lijkt me niet bijzonder handig om deze te kijken zonder Split eigenlijk... :S

LeonardoPacino

Avatar

@adofmirosch: Dan zou ik zeker eerst 'Split' even kijken voor je aan 'Glass' begint. Het feit dat je al weet dat dat een probleem zou kunnen zijn is wel jammer, het is namelijk nogal een spoiler.

Sunspot

Avatar

Alleen al om de confrontaties (gevechten) wil ik dit zien.

Maar meer omdat het zo lang terug gaat, zo onverwachts ook hetzelfde universum, Mr. Glass weer terug

Sunspot

Avatar

@adofmirosch

Je moet de film Split wel gaan kijken voordat je Glass gaat zien.

Of eerst Unbreakable, dan Split Smiley face. Neem aan dat je UNbreakable al hebt gezien, maar ik heb het aantal maanden geleden nog gekeken, toch wel leuk, vers in het geheugen ook, maakt het alleen maar leuker straks met film Glass

nieuwslaatste nieuws

meest populair