'Glass' stormt af op groots debuut

'Glass' stormt af op groots debuut

De voorspellingen zijn goed voor M. Night Shyamalan.

Ondanks dat de eerste recensies van M. Night Shymalans Glass niet heel positief zijn, lijkt het box office debuut er niet minder om te worden. De verwachting is dat de film tussen de 105 en 120 miljoen dollar opbrengt tijdens zijn wereldwijde openingsweekend. Niet slecht voor Shyamalan, maar gezien de hype verbaast het ook niet.

Deadline meldt dat er uitgegaan wordt van een opbrengst van zo tussen de 105 en 120 miljoen dollar wereldwijd. Dat is veel meer dan voorganger Split, dat 45 miljoen dollar opbracht in zijn openingsweekend. Maar natuurlijk is de hype in dit geval een stuk groter: Glass is meteen ook een vervolg op Unbreakable en brengt niet alleen James McAvoy terug, maar ook Samuel L. Jackson en Bruce Willis.

Glass begint met een reeks escalerende gevechten tussen The Beast en David Dunn. Maar als de twee gevangen worden, komen ze terecht in een gevangenis waar ook Elijah Price, a.k.a. Mr Glass, blijkt te zitten. De grote vraag is of hun superkrachten echt zijn, of dat ze die verzinnen.

Vanaf vandaag in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair