Algemeen

Follow-up: 'Voor de reaguurders op FT'

Allereerst hartelijk dank voor de vele positieve feedback die we zowel binnen het artikel als via de mail hebben ontvangen!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Filmtotaal om 13:17 in Algemeen
We willen even een korte follow-up doen naar aanleiding van onze aangescherpte richtlijnen m.b.t 'trolling en flaming' op FT. Allereerst hartelijk dank voor de positieve feedback die we zowel binnen het artikel als via de mail hebben ontvangen! Doet ons goed. Bottom line, we willen eigenlijk allemaal hetzelfde. Dat FT gewoon een goede website is waar zoveel mogelijk filmliefhebbers zich thuis voelen. Dat zal voor 2019 ook ons (vernieuwde) motto worden. In dit kader alvast even enkele aanpassingen die we binnenkort gaan doen.

- Voor velen zijn het ontbreken van emoticons binnen het reageren toch een gemis. We gaan kijken of we er weer aan aantal terug kunnen brengen.

- Een 'Off-topic'-artikel werd ook een aantal keren genoemd in de context 'mag wel terugkomen'. Ook dat gaan we daarom weer in ere herstellen.

- Tevens gaan we een overzichtspagina terugbrengen waar je snel kan zien waar er voor het laatst is gereageerd op de site.

- Er komt een mogelijkheid om de redactie per e-mail te tippen als je het idee hebt dat een artikel inhoudelijk niet klopt of als er spelfouten in staan.

M.b.t onze nieuwsartikelen nog het volgende:

- Net als de meesten van jullie zijn we anti-clickbait. Echter, eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we soms wel een beetje de grenzen verkennen. Er is in toenemende mate een harde race gaande op het internet. De extra inkomsten die we kunnen genereren, en ook nodig zijn, door een headline nét wat meer emotioneel te 'laden' is soms moeilijk te negeren. Maar we gaan er weer wat 'strenger' op letten.

- Spelfouten hebben we altijd tot een minimum proberen te beperken. Maar, zoals eerder aangegeven, de redactie van FT zit niet samen op kantoor. Soms moet een artikel letterlijk nog even snel in de trein of werkpauze geschreven worden zodat het tenminste wel op de site staat. Dus we doen ons best.

- We vertalen nooit Engelse artikelen met Google Translate om het vervolgens 1-op-1 te plaatsen. Sommige mensen schijnen dat te denken.

- Wat we ook hebben teruggelezen is enige kritiek m.b.t onze artikelen en de actualiteit. Ook hier moeten we opnieuw aangeven dat we simpelweg geen mogelijkheden hebben iemand 24/7 standby te hebben om overal gelijk op te reageren. Soms zijn we inderdaad (te) laat met nieuws, maar regelmatig zijn we ook een van de eersten.

- Wat betreft de keuze van ons nieuws hanteren we eigenlijk al vele jaren de 90/10-regel. '90% van onze bezoekers is geïnteresseerd in 10% van de films en vice versa'. We hebben in het verleden vaak geëxperimenteerd met kleiner filmnieuws (Art House, Independent, Horror) alleen dat werd dan te weinig gelezen om rendabel te zijn. Dat klinkt koud en zakelijk maar anders kan FT in zijn huidige vorm niet bestaan. Wel proberen we iedere week zoveel mogelijk nieuwe bioscoopreleases te recenseren dus ook de 'kleine' titels. Het enige wat we kunnen zeggen tegen bezoekers die wat meer willen hieromtrent is dat er veel goede Nederlandse websites zijn die het kleinere filmnieuws met veel liefde oppakken.

Mochten jullie verder nog ideeën of aanvullingen hebben op bovenstaande dan horen we het graag!

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

aspers

Avatar

Dank voor de update FT!! Goede feedback. Jullie zouden zo best wat vaker van jezelf mogen laten horen. Dat maakt deze site wat menselijker.


Ga zo door!

Prince John

Avatar

Helemaal eens met Aspers. Ik kijk uit naar de aanpassingen :)

Mav Damian

Avatar

Toppers! Ik kijk er al naar uit!

PRIME

Avatar

Lekker bezig. Kom hier al sinds 2011, met reaguurpauzes af en toe. Maar deze site + slashfilm (en dan vind ik slashfilm vaak nog echt ruk ook) zijn de enige sites die ik gebruik voor al het film nieuws, dus keep up the good work!

shellghost

Avatar

Mooie samenvatting van de dingen die terug gekomen zijn als feedback. Leuk ook om te lezen wat er veranderd gaat worden na aanleiding van de feedback.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Mooi dat je jezelf kritisch bekijkt, deze post maakt weer veel duidelijk, respect gozers!

BlackPowerWolf

Avatar

Hartstikke goed van jullie @FilmTotaal!
Ook blij te zien dat er een aantal aanpassingen komen.

FilmTotaal " - Tevens gaan we een overzichtspagina terugbrengen waar je snel kan zien waar er voor het laatst is gereageerd op de site. "

Bedoelen jullie hiermee een algemeen tabblad? Dat iedereen kan zien waar de laatste reactie staat dus met gebruik van timestamping? Stel Frietgezicht (eerste reactie van dit artikel) schrijft om 16.01.2019 13:20 "FT 4ever! (Heart smiley) en dan komt Frietgezicht in het overzicht.

Of is het zo als ik dit doe
Fietgezicht " FT 4ever! (Heart smiley) "

En ik reageer: "Wilde je geen proostend bier smiley er achter zetten?" Dat Frietgezicht een popup krijgt van dat ik op zijn reactie een reactie geplaatst heb.

Nouja in ieder geval ik ben overal blij mee want ik geniet dagelijks van jullie nieuws en tot dusver heb ik zonder de dingen gekund die jullie wilde aanpassen. (nu ben ik ook maar een gebruiker van ongeveer 1,5 jaar oud)

Gremlin06

Avatar

Misschien links naar acteurs en films in de recensies

SunChaser

Avatar

90 10 regel is prima maar dat betekent niet dat er tig berichten over Batfleck ja danwel nee geplaatst hoeven worden. Ook qua blockbusternieuws is er nog veel te vinden wat niet op FT staat. Dus als jullie daar nog wat meer naar willen kijken. En nogmaals, op Hollywood Reporter staat echt FT waardig nieuws. Uit dat interview met Samuel L Jackson was best iets te halen bv

Verder thumbsup dat jullie er mee aan de slag gaan

Dansende banaan emoji

Hendrik de Kijzer

Avatar

Goed om te lezen.


Dan heb ik nog één klein punt.
Ik snap dat reclames inkomsten genereren, maar zouden jullie er ook op kunnen letten welke reclames jullie laten zien? Ik stoor mij erg aan de, we kennen ze allemaal wel, "Gefeliciteerd, je hebt een prijs gewonnen"-reclames.
Ze schieten soms plotseling in beeld, waardoor ik er bij het scrollen bijna op tik.
Met andere reclames, zoals reclames voor een film, heb ik uiteraard geen problemen.

Tenzij het stiekem FilmTotaals stiekeme manier van inkomsten binnen halen is ;)

chefry1983

Avatar

Wederom een goed artikel!
Niets op aan te merken.

Rafael11

Avatar

FT is eigenlijk de enige Nederlandstalige site waar ik voor filmnieuws op kom en kom er dagelijks. De discussies hier vind ik altijd erg amusant om te volgen en qua berichtgeving vind ik jullie top. Ook de lijstjes vind een leuke toevoeging.

En trouwens ik (misschien als een van de weinige hier op FT) vind het wat celebritynieuws niet zo erg. Meestal vind ik het wel geinig om te lezen. Natuurlijk moet FT geen Shownieuws of iets soortgelijks worden, maar ik kan, af en toe wat celebnieuws, wel waarderen hoor. Zo word ik ook nog een beetje op de hoogte gehouden van de rare fratsen van acteurs/actrices wiens werk ik graag volg:)


Dus van mij hoeven jullie de hoeveelheid celebritynieuws niet persé te veranderen hoor.

Maar de wijzigingen hierboven in dit artikel zien er goed uit,goed bezig jongens!

horizon

Avatar

@Filmtotaal,
Gaan jullie forum ook nog eens update geven. Bij de vorige grote FilmTotaal update werd forum overgeslagen.
Maar gezien activiteit aldaar zou ik sluiting ook kunnen begrijpen.

Ereptile

Avatar

FT "- Voor velen zijn het ontbreken van emoticons binnen het reageren toch een gemis. We gaan kijken of we er weer aan aantal terug kunnen brengen.

- Een 'Off-topic'-artikel werd ook een aantal keren genoemd in de context 'mag wel terugkomen'. Ook dat gaan we daarom weer in ere herstellen.

- Tevens gaan we een overzichtspagina terugbrengen waar je snel kan zien waar er voor het laatst is gereageerd op de site.

- Er komt een mogelijkheid om de redactie per e-mail te tippen als je het idee hebt dat een artikel inhoudelijk niet klopt of als er spelfouten in staan."


Yay emoticons en Off-Topic komen terug! :D Super! En ik ben het ook met Aspers eens ;) Leuk dat we dalijk ook de redactie kunnen tippen. Hier gaan wij als FT reaguurders hopelijk volwassen mee om :)

Overigens had ik nog een idee voor de comments, als het lukt: Als iemand reageert op iemand anders, zou er een optie mogelijk zijn dat onder dat gesprek een "Show More" en "Show Less" kan krijgen? Net zoals bij YouTube. En dat die comments dan onder de "main comment" komen te staan? Ik weet niet meer of de oude website dit ook had. Slechts een idee om het vele scrollen tegen te gaan :)

eltorro

Avatar

Nu off-topic terugkomt is het nieuwe jaar weer helemaal goed!

adofmirosch

Avatar

Top nieuws & bedankt voor jullie moeite :)
Ik hoef nu ook geen pauze meer te nemen van 2,5 jaar.

Novarellum

Avatar

"- We vertalen nooit Engelse artikelen met Google Translate om het vervolgens 1-op-1 te plaatsen. Sommige mensen schijnen dat te denken."

Oeps. My bad.

"- Er komt een mogelijkheid om de redactie per e-mail te tippen als je het idee hebt dat een artikel inhoudelijk niet klopt of als er spelfouten in staan."

Prima methode om het op te pakken.

Ga zo door. - smily-

Rutherford

Avatar

Ik mis alleen nog het echte forum gevoel. Waar je in feite je frustraties, wensen, dromen, etc. kunt plaatsen. Ja ik weet dat dit kan, maar werkelijk geen kat kijkt naar het forum. Kunnen we dit niet wat upgraden? Promoten? Gewoon een uitlaatklep. Of is dit teveel werk?

Gremlin06

Avatar

in belgië heb je (voor zover ik weet) geen websites over filmnews ik ben het hier eigenlijk maar met toeval tegenkomen maar het is hier zeker heel goed. proficiat filmtotaal, jullie zijn heel goed

Bilbo

Avatar

Wat een toffe eerlijkheid getuigt uit dit artikeltje. Ik heb nu wel wat meer inzicht in FilmTotaal als organisatie en begrip voor keuzes die gemaakt worden. Mijn complimenten en respect!

Tako

Avatar

@horizon

We zitten met een aantal technische uitdagingen maar gaan proberen het weer in ere te herstellen. Zal alleen nog even duren.

lamoteg

Avatar

Dit is ook voor mij de enigste NL-talige site met filmnieuws die het waard is om mijn tijd te verdrijven! Groeten uit West-Vlaanderen

Decepticon

Avatar

Top berichten, goed bezig Filmtotaal!
Emoticons en off-topic weer terug, yes.
En idd mooi inzicht in de organisatie. Ik dacht altijd wel dat sommigen dit naast een normale baan deden, maar ik dacht altijd dat er ook wel een aantal waren die wel fulltime bezig waren met de site.

Filmtotaal is de enigste filmnieuws site die ik nog bezoek, in het verleden bezocht ik ook ComicBookMovie.com en ComingSoon.net elke dag, maar daar ben ik me gestopt.
Dat nieuws komt ook op Filmtotaal wel te staan en het kost me gewoon teveel tijd om allerlei andere sites te lezen. Ook veel non-nieuws, veel gespoil, zowel in de artikelen als in de comments
En op FT zit je hier met je landgenoten lekker te discussiëren over onze grootste hobby.

Ik wil ook weer actief worden op het forum, daar ben ik al ik weet niet hoe lang niet meer op geweest. Dat komt omdat je daar ook opnieuw moest inloggen (wat mij niet lukte) toen de main site de nieuwe lay-out kreeg, toen zijn veel mensen volgens mij ook afgehaakt.

Goov25

Avatar

decepticon "Emoticons en off-topic weer terug, yes.
En idd mooi inzicht in de organisatie. "

Dit dus! Helemaal!! Goed bezig FT, dank voor deze persoonlijke reactie.

Guido96

Avatar

Welke sites zijn er dan voor de "kleinere" films? Ik lees ook graag filmtotaal, al kan ik inderdaad wel wat diversiteit gebruiken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair