Is ScreenX een IMAX-killer?

Is ScreenX een IMAX-killer?

Het aantal ScreenX-bioscopen neemt snel toe.

Warner Bros. gaat meer films in het ScreenX-formaat uitbrengen. Verleden jaar verscheen onder meer Aquaman op het ultra brede scherm en in 2019 worden zes films klaargestoomd voor ScreenX.

Warner Bros. heeft een deal gesloten met CJ 4DPLEX om begin dit jaar de films Shazam!, The Curse of La Llorona en Godzilla: King of the Monsters om te zetten naar het ScreenX-formaat. Later dit jaar worden nog drie titels onthuld. Mocht de techniek vaker ingezet gaan worden dan zou dit zomaar een aanvulling kunnen zijn op IMAX. Of mogelijk is het een IMAX-killer.

Wat is ScreenX?
Eigenlijk is het heel simpel. Naast dat je voor je een scherm ziet, zie je ook beeld naast je. Hieronder wordt nog meer het gevoel gegeven dat je in de film zit, met 270 graden ScreenX-beeld. Onderstaande ScreenX-trailer voor Aquaman laat het goed zien.


Op dit moment zijn er 147 schermen in tien landen. In de nabijheid van Nederland zijn ScreenX-schermen te vinden in Frankrijk, Oostenrijk en Turkije. De overige ScreenX-zalen vind je in de States en in Azië. Interesse? Of blijft IMAX voldoende voor je? Daar zijn voorlopig veel meer schermen van; eind 2017 ruim 1.300 in 75 landen.

NieuwsFilm

meest populair