Film 'Lord of the Rings'-schrijver dit jaar te zien!

Film 'Lord of the Rings'-schrijver dit jaar te zien!

Auteur Tolkien naar het witte doek.

Nog voordat The Lord of the Rings: Fellowship of the Ring in 2001 in de bioscoop verscheen, was de boekenreeks al immens populair. De succesvolle drieluik In de ban van de ring, oorspronkelijk verdeeld over zes boeken, komt uit de pen van J.R.R. Tolkien (1892 - 1973) die de boeken schreef tussen 1937 en 1949. Zijn leven vertaalt zich nog dit jaar naar het witte doek, meldt Deadline

Fox Searchlight laat de film Tolkien in mei debuteren op het Noord-Amerikaanse bioscoopschermen. De legendarische schrijver wordt in de film gespeeld door Nicholas Hoult, die je misschien kent uit films als Mad Max: Fury Road (2015) en Warm Bodies (2013).

Fellowship
De film, ook met Lily Collins en Genevieve O'Reilly, verkent de beginjaren van de verweesde auteur op het moment dat hij vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt bij een groep buitenstaanders op school. Als de Tweede Wereldoorlog start, dreigt de 'fellowship' uit elkaar te vallen en zijn ervaringen blijken Tolkien te inspireren om zijn beroemde Middle-Earth boeken te schrijven.

In de States verschijnt Tolkien van regisseur Dome Karukoski (Leijonasydän) op 10 mei in de bioscoop. Een Nederlandse verschijningsdatum wordt op dit moment nog uitgedokterd.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair