Tolkien (2019)

A Life of Love, Courage, and Fellowship

In een pleeggezin in Birmingham woonde een Tolkien. Zo begint de mythe van de jonge J.R.R. die een groots fantasyschrijver werd.
play

5,9 details

  • 112 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Het biografische verhaal over de schrijver van 's werelds meest geliefde fictieve wereld Middle Earth, J.R.R. Tolkien. Deze film onderzoekt de vormende jaren van de verweesde auteur wanneer hij vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt tussen een groep buitenstaanders op school.

Regie
Dome Karukoski
Cast
Nicholas Hoult, Lily Collins, Derek Jacobi, Colm Meaney, Pam Ferris, Craig Roberts, Genevieve O'Reilly, Tom Glynn-Carney, Adrian Schiller, Laura Donnelly, Patrick Gibson, Mimi Keene, Nia Gwynne, Harry Gilby, Adam Darlington, Ty Tennant, Anthony Boyle, Guillermo Bedward, Adam Bregman, Albie Marber, Tony Nash.
Release
03.05.2019
Release NL
06.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Dome Karukoski | Cast: Nicholas Hoult (J.R.R. Tolkien), Lily Collins (Edith Bratt), Anthony Boyle (Geoffrey Smith), Patrick Gibson (Robert Gilson), Tom Glynn-Carney (Christopher Wiseman), Colm Meaney (Father Francis), Craig Roberts (Sam Hodges), Harry Gilby (jonge J.R.R. Tolkien), Derek Jacobi (Professor Wright), e.a. | Speelduur: 112 minuten| Jaar: 2019

Wat voor film valt er te maken over het leven van een stoffige Oxford-professor die in zijn vrije tijd boekjes schreef over draken, elven en een magische ring? Tolkien kiest heel strategisch alleen voor de jongere jaren van John Ronald Reuel, wiens initialen bekender zijn dan zijn voornamen. Van het moment dat hij net oud genoeg is om zijn leven zelf vorm te geven, totdat hij de legendarische eerste zin neerpent in mooie kalligrafie: "In een gat in de grond woonde een Hobbit."

Moeder Mabel heeft bij de jonge J.R.R. Tolkien een vurige liefde voor talen en legendes aangewakkerd. Hij is nog maar een tiener, wanneer ze overlijdt en de priester Francis hem en zijn jongere broer onderbrengt bij een weldoenster in Birmingham. Zijn eerste vriendschappen maakt hij op King Edward's School. Samen met pupillen Gilson, Wiseman en Smith vormt hij een heilig verbond: de Tea Club and Barovian Society (T.C.B.S.). En er is kalverliefde. Jonge Tolkien heeft namelijk een oogje op Edith, ook een wees die in zijn pleeggezin is ondergebracht.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Tolkien Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tolkien

acties