Video

Trailer: 'Tolkien' toont totstandkoming 'The Lord of the Rings'!

Met Nicholas Hoult als de grondlegger van de Midden-aarde.

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Fox Searchlight heeft de eerste trailer online gezet voor de film Tolkien van regisseur Dome Karukoski (Leijonasydän) en met Mad Max: Fury Road-acteur Nicholas Hoult in de titelrol als The Lord of the Rings-bedenker J.R.R. Tolkien (1892 - 1973). Bekijk de beelden hieronder!

Eigenlijk is het slechts een teaser trailer met wat vluchtige beelden uit de biopic die overigens ook bijzonder fantasierijk lijkt te gaan worden, met veel verwijzingen naar zijn bekende verhalen rond de Midden-aarde, geschreven door Tolkien.

Er zijn ook rollen voor onder Lily Collins als Tolkiens vrouw Edith Bratt en Genevieve O'Reilly in een nog onbekende rol. De IMDb-pagina verraadt dat we Gandalf te zien zullen krijgen. Deze rol wordt gespeeld door ene Kevin Zen. De kans is groot dat dit slechts een vluchtige 'cameo' is.


Het verhaal van Tolkien gaat over de beginjaren van Tolkien als hij op school vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt bij een groep buitenstaanders. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt deze 'fellowship' elkaar kwijt te raken. De beroemde Middle-Earth boekenreeks baseerde Tolkien op deze gebeurtenissen.

Op 10 mei draait de biopic in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen; een Nederlandse datum is onbekend.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Ben benieuwd naar de film! Hopelijk krijgt hij bij ons ook een release in de bios.

Darthmar

Avatar

Jammer dat ze muziek uit LOTR niet gebruiken bij het verschijnen van de titel.

Frietgezicht

Avatar

Wat een onzin dit. Who cares ook.
Matige acteurs in een onzin verhaal over de fantasie van een schrijver.

Next dan maar George RR Martin?

Goov25

Avatar

Leuk, zin in!

SuPa

Avatar

Er zijn geweldige boeken geschreven, maar ze lijken te vergeten dat het leven van een schrijver niet zo boeiend is als hun boeken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair