Algemeen

JRR Tolkien Estate verwerpt film over de 'Lord of the Rings'-bedenker

Biopic met Nicholas Hoult niet gesteund door familie JRR Tolkien.

door Bram de Groot om 05:38 in Algemeen
De biopic Tolkien over het leven van JRR Tolkien, overleden in 1973, is verworpen door de familie van de schrijver. De film verschijnt binnenkort in de bioscoop, met X-Men en Mad Max: Fury Road-acteur Nicholas Hoult als een jonge versie van Tolkien.

Via The Guardian heeft de Tolkien Estate een korte boodschap verspreid: "We willen duidelijk maken dat we het maken van deze film niet goed hebben gekeurd, de film niet ondersteunen en we er niet aan deelnemen... We onderschrijven de film op geen enkele manier." Het lijkt er overigens niet op dat de familie een rechtszaak aanspant tegen de makers.


Biopic over vroegere jaren
De film van regisseur Dome Karukoski (Leijonasydän) en met ook Lily Collins als Tolkiens vrouw Edith Bratt en Genevieve O'Reilly is een biografische film over de schrijver van 's werelds meest geliefde fictieve wereld Middle Earth. De film bekijkt de vormende jaren van de verweesde auteur wanneer hij vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt tussen een groep buitenstaanders op school.

Vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscoopzalen.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

StarWars-SGPer

Avatar

Ach, dat is wel heel spijtig. De familie Tolkien was natuurlijk altijd al heel kritisch, maar het zou de film veel meer waarde geven als the Tolkien estate het goedkeurde.

centr1no

Avatar

Er is veel geschreven over J.R.R. Tolkien en er zal best het één en ander van wat in zijn boeken terecht is gekomen geïnspireerd zijn door dingen die hij zelf in zijn leven heeft meegemaakt.
Maar van een aantal dingen die ik gelezen heb worden de echte gebeurtenissen wel heel erg makkelijk vertaald naar situaties in de boeken. Ook al die zogenaamde biografische anekdotes zijn door de familie nooit gewaardeerd.
In het verleden en ook voor deze film is het commentaar van de Tolkien familie altijd geweest dat ze de vercommercialisering en de aanpassingen aan de werken voor films en series veel te ver vinden gaan. Hoewel er binnen de familie ook verschillende opvattingen zijn. De rechten voor een serie over Middle Earth zijn pas voor veel geld gekocht door Amazon.

nieuwslaatste nieuws

meest populair