Algemeen

Regisseur totaal niet blij met 'Susperia' remake

De opvallende horrorfilm van even geleden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 09:18 in Algemeen
Verleden jaar verscheen de mysterieuze horrorfilm Suspiria in de Nederlandse bioscoop. De remake van de horrorklassieker uit 1977 werd redelijk ontvangen nadat de trailers een hoop freeky gebeurtenissen beloofde. Nu heeft Dario Argento, de regisseur van het origineel, aangegeven dat hij niet blij is met de remake.

Tijdens een interview zei Argento wel dat de remake "verfijnd" was en dat regisseur Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) een visueel mooie film heeft gemaakt. "De film prikkelde me niet. De geest van de originele film is verraden: er is geen angst, er is geen muziek, de film heeft me zeker niet tevreden gesteld," aldus Argento.


In Suspiria zijn er rollen voor namen als Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey), Tilda Swinton (The Grand Budapest Hotel), Mia Goth (A Cure for Wellness), Chloe Grace Moretz (Clouds of Sils Maria), Jessica Harper (originele Suspiria) en Renée Soutendijk (Het meisje met het rode haar).

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Ik heb deze weliswaar afgekeken maar met heel veel moeite, ben best in voor een vreemde film (zoals Mandy) maar hier was eigenlijk niet doorheen te komen. Het was in mijn ogen ook niet interessant genoeg, het boeit allemaal niet. Er zitten ook een aantal wtf scenes in maar die waren puur om te shockeren denk ik.

Maac

Avatar

Volgens mij is het nooit de bedoeling geweest dat deze remake "de geest", zoals Argento het noemt, van het origineel zou respecteren. Het verhaal is in principe hetzelfde, maar het is een herinterpretatie of hervertelling (net hoe je het wilt noemen) van Argento's scenario. Het origineel is heel kleurrijk en de remake is juist heel verzadigd van kleur. Ondanks dat zitten er wel bijvoorbeeld wel cameratechnieken uit de jaren '70 in en dat vond ik hommage genoeg.
Het is misschien Argento's smaak niet, maar als je niets nieuws of verfrissends doet met het bronmateriaal heeft het maken van een remake nauwelijks zin (tenzij je gewoon geld wilt verdienen natuurlijk).

Dit was één van de betere films van 2018 en Argento is maar een ouwe zuurpruim. Zo geweldig was zijn versie nou ook weer niet en eerlijk gezegd heeft zijn film de tand des tijds nauwelijks doorstaan.

Master Of Films

Avatar

Maac "Het is misschien Argento's smaak niet, maar als je niets nieuws of verfrissends doet met het bronmateriaal heeft het maken van een remake nauwelijks zin (tenzij je gewoon geld wilt verdienen natuurlijk)."
Fijn om te lezen dat er wat genuanceerd wordt mbt remakes. Een X aantal liepen hier op FT alleen maar te roepen dat remakes slecht zijn, zonder enige vorm van argumenten. Waarbij ik moet vermelden dat A) deze personen nog niet de desbetreffende remake(s) hadden gezien (want het was een aangekondige remake) en B) deze personen wel naar de Suspiria remake uitkeken (oh de ironie).

Over het algemeen hebben remakes een slechte naam gekregen, maar om dan alle remakes over 1 kam te scheren. Het voordeel van een remake is idd een verbetering en/of nieuwe insteek. Soms werkt het, soms niet. Daarbij is het snel inca$hen op een bekende naam ook een vervelende spelbreker en haalt remakes hiermee ook door de slijk.

Decepticon

Avatar

Verscheen verleden jaar in de Nederlandse bioscoop? Nou, draaide nergens bij mij in de buurt hoor.
Hij staat nu on demand, dus ik kan hem eindelijk kijken.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik vond de remake stukken beter dan het origineel. Ik weet dat er veel fans zijn van de 1977 Suspiria film, maar persoonlijk vind ik die film nogal gedateerd. Ook het acteerwerk kon mij niet bekoren. De remake vind ik echter geweldig. De muziek van Thom Yorke was een waar genot om naar te luisteren en de cinematografie was werkelijk beeldschoon. Zonder twijfel de beste horrorfilm van 2018.

Ang3l

Avatar

De remake gaat veel dieper op t verhaal in (wat voor Argento trouwens OOK niet origineel was, maar ook gebaseerd op andere stukken). Ik vodn m fantastisch.

Maac

Avatar

Glad you agree Master!

nieuwslaatste nieuws

meest populair