Pixar grootheid Brad Bird komt op voor John Lasseter

Pixar grootheid Brad Bird komt op voor John Lasseter

Lasseter moest Pixar verlaten maar werkt nu alweer bij een andere grote studio...

Sinds de #MeToo beweging ontstaan is, hebben heel wat bekende mensen hun machtsposities verloren; zo ook een van de grote Pixar bazen, John Lasseter. Hij moest de studio verlaten wegens ongewenste intimiteiten maar werd niet lang daarna alweer opgevist door Skydance Animation, waar lang niet iedereen even blij mee is. Deze mensen vragen zich het af wat voor een nut het heeft, om hem weg te sturen bij een grote studio alleen maar om bij een andere terecht te komen. Pixar grootheid Brad Bird probeert nu de boel een beetje te sussen.

''John behoort absoluut niet tot dezelfde categorie als Harvey Weinstein. Ik ben ermee akkoord dat het gedrag van mannen moet veranderen, maar je kunt niet iedereen over één kam scheren. John is een oude vriend van me en ik zie daardoor de dingen iets minder zwart-wit. Voor mij is hij een gewoon mens die fouten heeft gemaakt. Maar hij kwam wel voor zijn collega's op toen wij hem nodig hadden''.

Zo vertelde Bird hoe Lasseter hem beschermde nadat Bird's The Iron Giant in een box-office flop geresulteerd was. Pixar verloor daardoor het vertrouwen in Bird en wilde hem aanvankelijk geen kans geven om The Incredibles te maken, maar Lasseter kwam voor hem op en dankzij hem mocht Bird toch de film maken:

''John kwam tussenbeide en was van mening dat we met deze film voor een groot succes zouden kunnen zorgen. Hij vroeg om meer tijd om eraan te werken om er zo iets moois van te kunnen maken. En jullie weten hoe dat heeft uitgepakt. Hij stak zijn nek voor mij uit op een manier die slechts een handjevol mensen in Hollywood hem zou nadoen''.



NieuwsFilm

meest populair