Celebrity

Pixar grootheid Brad Bird komt op voor John Lasseter

Lasseter moest Pixar verlaten maar werkt nu alweer bij een andere grote studio...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Wouter Drummen om 14:44 in Celebrity
Sinds de #MeToo beweging ontstaan is, hebben heel wat bekende mensen hun machtsposities verloren; zo ook een van de grote Pixar bazen, John Lasseter. Hij moest de studio verlaten wegens ongewenste intimiteiten maar werd niet lang daarna alweer opgevist door Skydance Animation, waar lang niet iedereen even blij mee is. Deze mensen vragen zich het af wat voor een nut het heeft, om hem weg te sturen bij een grote studio alleen maar om bij een andere terecht te komen. Pixar grootheid Brad Bird probeert nu de boel een beetje te sussen.

''John behoort absoluut niet tot dezelfde categorie als Harvey Weinstein. Ik ben ermee akkoord dat het gedrag van mannen moet veranderen, maar je kunt niet iedereen over één kam scheren. John is een oude vriend van me en ik zie daardoor de dingen iets minder zwart-wit. Voor mij is hij een gewoon mens die fouten heeft gemaakt. Maar hij kwam wel voor zijn collega's op toen wij hem nodig hadden''.

Zo vertelde Bird hoe Lasseter hem beschermde nadat Bird's The Iron Giant in een box-office flop geresulteerd was. Pixar verloor daardoor het vertrouwen in Bird en wilde hem aanvankelijk geen kans geven om The Incredibles te maken, maar Lasseter kwam voor hem op en dankzij hem mocht Bird toch de film maken:

''John kwam tussenbeide en was van mening dat we met deze film voor een groot succes zouden kunnen zorgen. Hij vroeg om meer tijd om eraan te werken om er zo iets moois van te kunnen maken. En jullie weten hoe dat heeft uitgepakt. Hij stak zijn nek voor mij uit op een manier die slechts een handjevol mensen in Hollywood hem zou nadoen''.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Neen, Bird 'komt niet op' voor Lassetter, en neen, hij tracht de boel ook niet 'te sussen', zoals hier staat. Dat wekt namelijk de indruk dat de man spontaan naar voor is getreden om zijn ex-collega te verdedigen omtrent de gebeurtenissen. Bird gaf gewoon antwoorden op vragen hieromtrent tijdens een interview.

Bovendien heeft Bird ook gelijk. Hier staat slecht een selectie uit zijn antwoord trouwens. Er is geen plaats meer voor enige vorm van nuance vandaag de dag. Of je bent radicaal vóór of radicaal tegen, al wat daar tussen valt bestaat niet meer. Lassetter heeft zich absoluut misdragen, geen seconde twijfel. Maar het is inderdaad helemaal niet vergelijkbaar met Weinstein. En het enige wat Bird hier deed, was dat uiten, alsook wat John voor hem en Pixar betekende in het verleden. gaat niet plots veranderen door dat andere aspect.

Enfin, los van alles benieuwd wat SkyDance nu gaat afleveren nu ze dit genie binnen gehaald hebben. Want dat is hij nu eenmaal, of we dat nu graag horen of niet. Hij heeft de kop van Pixar boven water gehouden en verscheidene projecten van hun ondergang gered. Paramount, die enkele co-producties met SkyDance op tafel liggen hebben, hebben wel al laten weten dat zij niet akkoord zijn met de aanwerving van Lassetter. De samenwerking komt op de helling te staan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair