Marvel is trots op 'Black Panther' Oscarnominaties

Marvel is trots op 'Black Panther' Oscarnominaties

De eerste superheldenfilm met een Oscarnominatie voor Beste film.

Gisteren werden de Oscarnominaties bekendgemaakt. Er waren uiteraard enkele verrassingen. Ondanks dat het werd voorspeld, was de unieke nominatie voor Beste film voor de superheldenfilm Black Panther voor de nodige mensen wat onwezenlijk. Toch is het niet vreemd gezien de impact van de film. Marvel Studios en opperhoofd Kevin Feige zijn dolgelukkig.

Recent kreeg Marvel-baas Kevin Feige nog de prestigieuze 'David O. Selznick Achievement Award in Theatrical Motion Pictures' van de Producers Guild of America. Hiermee werd de producent door zijn collega's geëerd voor het succes dat hij sinds 2008 heeft weten te realiseren. Feige zei tegenover Entertainment Weekly dat hij vooral "trots" is op Black Panther en de zeven Oscarnominaties die de 18e Marvel Cinematic Universe-film ontving.

Vooral uniek
"Wat vanaf het moment dat het gebeurde steeds weer bij me naar bovenkomt, is het nederige gevoel van trotsheid op iedereen die bij de film betrokken is. Het is de belangrijkste erkenning die een film kan krijgen in onze branche. Het is een enorme beloning," aldus Feige. "Ik denk dat Blank Panther een unieke film is die verteld wordt door een unieke filmmaker in een unieke tijd."

Culturele impact
Over de impact van de film van regisseur Ryan Coogler zei Feige: "Kijkend naar het afgelopen jaar en de culturele impact die deze film over de hele wereld heeft gehad, voelt de erkenning van de Academy als de kers op de taart."

En Feige denkt dat de nominaties niet alleen komen door het eindproduct. Ook de totstandkoming en de ontvangst van de film hebben volgens hem bijgedragen aan de nominaties: "Het gaat om representatie, het gaat om integratie, en het gaat over het belang van het vertellen van verschillende soorten verhalen. Dat de Academy dat erkent is buitengewoon bevredigend voor ons allemaal."



NieuwsFilm

meest populair