Blu-ray

Blu-ray review akelige monsterfilm 'Slender Man'

Joey King en vriendinnen versus lange bosman.

door Bram de Groot om 12:18 in Blu-ray
Regie: Sylvain White | Cast: Joey King (Wren), Julia Goldani Telles (Hallie), Jaz Sinclair (Chloe), Annalise Basso (Katie), Alex Fitzalan (Tom), Taylor Richardson (Lizzie), Javier Botet (Slender Man) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Bioscooprelease: 23.08.2018 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

Met een budget van $10 miljoen kunnen behoorlijk succesvolle horrorfilms gemaakt worden. Menig blockbuster is er jaloers op. Met Slender Man lukte het Sony Pictures echter niet om van een PG-13 horrorthriller een echt succes te maken. Met een score van zeven procent op Rotten Tomatoes en een redelijke opbrengst, bleek Slender Man vooral lastig vermarkt. Al op de eerste trailer was veel commentaar. Het gevolg was een uitstel van enkele maanden.

Sony Pictures bracht Slender Man - goed voor ruim $50 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra.


In het $10 miljoen kostende Slender Man voeren in een klein stadje in Massachusetts vier high school meiden een ritueel uit om te bewijzen dat het angstaanjagende figuur Slender Man niet bestaat. Wanneer één van de meiden plotseling vermist wordt, krijgen ze het vermoeden dat zij misschien wel zijn nieuwste slachtoffer is.

Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712609642094 | Met dank aan: Sony Pictures Entertainment Benelux BV

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Slender Man zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant toont de teaserposter. De achterkant prijst één extra aan. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

De beeldkwaliteit van de horrorfilm is zeker niet onaardig en op veel punten scoort de HD-uitgave ruim voldoende. Net als bij de recente Sony Pictures Blu-ray uitgave van Alpha blijken de donkere scènes wel erg duister. Hierdoor vallen details weg in het zwart. Jammer. De scherpte is prima en met een lichte ruis ziet het geheel er prima filmisch uit. De visuele én praktische effecten van de Slender Man doen het redelijk goed, al is het soms net niet spooky genoeg.

Geluid

De DTS-HD geluidstrack is standaard 5.1 en deze zorgt gelukkig voor voldoende bijhorende surroundgeluiden. Ook de muziek van Ramin Djawadi (Iron Man, Game of Thrones) en Brandon Campbell (Warcraft, A Wrinkle in Time) is nog best oké. De grote namen geven aan waardoor dit komt, en tevens dat de ambities redelijk hoog waren.

Bonusmateriaal

Het aardige Summoning Slender Man: Meet the Cast is de enige featurette die deze schijf biedt. In een kleine tien minuten wordt er met de cast, via interviews en beelden van achter de schermen, gekeken naar hoe de film zo'n beetje tot stand is gekomen. Aardig is dat er ook wordt gekeken hoe de Slender Man tot leven werd gebracht. Dit is niet altijd met visuele effecten gerealiseerd. Best cool.

Gemiste kans!

Het gegeven van de Slender Man wist flink wat mensen bang te krijgen. Bij deze PG-13 horrorfilm lukte dat niet bij iedereen. De ontvangst bleek bijzonder mager en daarmee mag het zeker een gemiste kans genoemd worden. Het was voor regisseur Sylvain White zijn eerste grote film na The Losers uit 2010, en mogelijk ook zijn laatste.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

had meer verwacht van deze film

Goku32

Avatar

Echt zo een slechte film is dit zeg, gelukkig had ik deze overgeslagen in de bioscoop

MovieWanker

Avatar

Een horrorfilm met PG 13 rating! Yeah right! Zal me een horrorfilm wezen dan. Kinderfilmpje dus en de moeite van het gratis kijken nog niet waard....

Spider-fan

Avatar

White had ook al het matige I'll always know what you did last Summer gemaakt. Die titel alleen is al slecht.

Bilbo

Avatar

In onze moderne samenleving, waarin verzadigde vetten en geraffineerde suikers ons om de oren vliegen, is een tengere meneer de meest indringende angst.

nieuwslaatste nieuws

meest populair