Slender Man (2018)

Deze middelmatige, maar redelijk vermakelijke horrorfilm slankt een populaire internet-meme flink af.
play

3,3 details

  • 93 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Slender Man speelt zich af in een klein dorpje in Massachusetts. Vier meisjes van de middelbare school nemen deel aan een bizar ritueel, in een poging de mythe over Slender Man te ontkrachten. Maar als een van de meisjes op mysterieuze wijze verdwijnt, rijzen al snel de vermoedens dat zij het meest recente slachtoffer van hem is…

Regie
Sylvain White
Cast
Joey King, Javier Botet, Kevin Chapman, Annalise Basso, Jeffrey Corazzini, Michael Reilly Burke, Jaz Sinclair, Oscar Wahlberg, Michael Tow, Adrian M. Mompoint, Julia Goldani Telles, Jessica Blank, Kallie Mariah Tabor, Kayla Caulfield, Alex Fitzalan, Taylor Richardson, Damon D'Amico Jr, Miguel Nascimento, Gabrielle Lorthe, Angela Hope Smith, Eddie Frateschi, Danny Beaton.
Release
18.05.2018
Release NL
23.08.2018
Release DVD
09.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Sylvain White | Cast: Joey King (Wren), Julia Goldani Telles (Hallie), Jaz Sinclair (Chloe), Annalise Basso (Katie), Alex Fitzalan (Tom), Taylor Richardson (Lizzie), Javier Botet (Slender Man) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2018

In 2009 zond de Amerikaan Eric Knudsen onder het pseudoniem Victor Surge zijn horrorcreatie 'Slender Man' in voor een photoshopcompetitie. Al snel ging zijn inzending viraal en groeide de griezelige boeman uit tot een waar internetfenomeen. Het horrorgenre lijkt op dit moment een van de meest interessante investeringen in Hollywood, dus het is ook niet heel vreemd dat men wel knaken zag in een film rondom dit figuur. Is dat heel origineel en creatief? Nee, maar het gaat natuurlijk om de uiteindelijke uitwerking. Regisseur Sylvain White mocht de internet-meme tot leven brengen op het witte doek en bewijst dat het maken van een goede horrorfilm nog een hele kunst is.

Slender Man, wie kent dit bovennatuurlijke internetpersonage niet? Voor sommigen is hij misschien nog bekender en iconischer dan It of Freddy Krueger. Onschuldige folklore, zo dacht ook de vriendinnengroep die in Slender Man centraal staat. De gezichtsloze bullebak verschijnt volgens de verhalen na het bekijken van een filmpje en het uitvoeren van een suf ritueel. Wat kan er misgaan? Schijnbaar een hoop, want geen enkel kind is veilig in zijn buurt. Hij is net een virus op je harde schijf, kruipt in je hoofd en maakt je langzaam gek of dood. Al snel raakt een van de meiden dan ook vermist. Daarop krijgen de overgebleven tieners het vermoeden dat zij misschien weleens de nieuwe slachtoffers van Slender Man zouden kunnen zijn (spoiler-alert: dat zijn ze ook).

alle artikelen (5)

Slender Man Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Slender Man

acties