Algemeen

Patty Jenkins heeft al ideeën voor 'Wonder Woman 3'

Maar mag ze haar trilogie ook afronden?

door Wouter Drummen om 12:57 in Algemeen
Wonder Woman was een groot succes; velen prezen het acteerwerk van hoofdrolspeelster Gal Gadot en de regie van Patty Jenkins. Het kwam daarom niet echt als een verrassing dat de twee allebei terugkeren voor een vervolg, genaamd Wonder Woman 1984. Deze keer zal het verhaal zich afspelen tijdens de Koude Oorlog. Normaalgesproken zou de film dit jaar nog te zien zijn, maar de releasedatum werd veranderd; de film zal pas uitkomen in de zomer van 2020. Toch laat Jenkins nu al weten hoe deel 3 eruit moet komen te zien.

Dit zei ze tenminste in een recent interview met Vanity Fair: ''Wonder Woman 1984 heeft helaas heel wat vertraging opgelopen, maar dit heeft me ook extra tijd gegeven om al te denken aan een derde deel. En ik heb al de nodige ideeën; ik weet wat ik graag wil zien, maar ik weet nog niet of ik het derde deel ook weer zal gaan regisseren. Maar ik heb wel al de perfecte trilogie voor ogen en hoe ik het tot een eind wil laten komen, als ik de film zou mogen maken. Ik hoop het, want ik ben er echt door geïnspireerd''.

De kans lijkt wel tamelijk groot; het eerste deel werd sterk onthaald, zowel door de filmcritici als de bioscoopgangers en ook aan de box-office wist de film te overtuigen. Als deel 2 in de voetsporen kan treden van zijn voorganger, zou het goed kunnen dat Jenkins haar trilogie mag afronden.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Patty Jenkins demonstreert hiermee de vaardigheid die Kathleen Kennedy vreemd is: vooruit denken.

Maac

Avatar

^Als dat een garantie is voor succes worden de nieuwe Avatar-films misschien wel meesterwerken...

Daanminator

Avatar

Deel 1 was wel ok, verwacht meer van deel 2 want de koude oorlog vind ik wel interessant.

Artificialis

Avatar

Maac "Als dat een garantie is voor succes worden de nieuwe Avatar-films misschien wel meesterwerken..."

Dat is met James Cameron aan het roer sowieso niet ondenkbaar. Vergeet niet, dit is de man achter Aliens en Terminator 2: Judgement Day. Films die het origineel overtroffen.

Maac

Avatar

^Dat klopt, maar dat is inmiddels bijna 30 jaar geleden. Bovendien zijn dat sequels van films die ontzettend goed waren (ik vind Alien beter dan het tweede deel, maar ik begrijp je punt) en dan heb je prachtig materiaal om mee te werken. Hoe ga je een meesterwerk maken als je moet voortborduren op een rampzalig eerste deel?

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik vond Avatar nu niet rampzalig. Akkoord, het verhaal was weer een flinterdunne Pocahontas-variant, maar visueel hebben ze een magnifiek buitenaardse wereld gecreëerd die heel echt aanvoelde. Als ze volgende keer meer werk steken in een goed verhaal heeft die filmserie echt wel potentie om groot te worden.

Maac

Avatar

^Is een kwestie van smaak ook natuurlijk.
Films als The Fall, Beyond the Black Rainbow of The Revenant kan ik op mute kijken vanwege hun visuele kwaliteiten.
Avatar heeft inderdaad goede visuals, maar dat zijn niet de visuals waar ik warm voor loop.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Daar heb je gelijk in. Als iemand die zelf ook bezig is met creature en character design kan ik eindeloos bewondering opbrengen voor films waarin hele nieuwe werelden en wezens worden gecreëerd die voelen alsof ze echt kunnen bestaan, en daar is James Cameron wel in geslaagd met Avatar. Maarja, dat verhaal van mijn voeten maakt het voor mij ook moeilijk de film regelmatig opnieuw te zien. Best jammer.

NieuwsFilm

meest populair